economia

Més de 2 milions de turistes estrangers visitaren les Illes al setembre

El sector de la restauració fa un balanç negatiu de la temporada: l'activitat ha davallat fins un 20%


Les Illes Balears han estat la principal destinació a tot Espanya triada pels turistes estrangers durant el mes de setembre. En total, arribaren al nostre arxipèlag 2.031.642 visitants, amb un augment de l’1 per cent respecte l’any anterior. L’acumulat de gener a setembre, amb 12 milions de turistes, mostra, en canvi, un lleuger descens.

A més, la despesa d’aquests visitants ha augmentat un 2,7 per cent, i ha superat els 2.000 milions d’euros. També la despesa diària per turista, que puja fins als 150 euros, un 5,2 per cent superior a la de l’any passat.

La dada, però, no concorda amb els resultats del sector de la restauració. Bars i restaurants parlen d’una temporada molt fluixa. Una tendència que, apunten, s’ha repetit durant el mes d’octubre i aquest pont de Tot Sants. Davant d’aquest descens d’activitat, la patronal de la restauració culpa la restricció del lloguer turístic i el mal temps.

A l’espera del repunt que hi pugui haver amb vista a Nadal, el sector de la restauració també es mostra pessimista pel que fa als resultats del mes d’octubre i d’aquest pont de Tots Sants. Una data en què molts d’hotels de zones turístiques, com aquest de Palmanova, aprofiten per tancar fins la temporada que ve. A la ciutat de Palma, en canvi, gairebé tot els hotels continuen oberts, amb una ocupació del 60% durant aquest inici de temporada baixa.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La sentència del TC sobre la plusvàlua obre la via a reclamacions als ajuntaments

El Col·legi de Gestors recomana presentar recursos davant els consistoris per les liquidacions pendents de l'impost

Álvarez (UGT): “Els sindicats serem com a una roca. Si no hi ha acord per derogar la reforma laboral, no firmarem”

El secretari general d'UGT ha assegurat que els sindicats són flexibles, però contundents, pel que fa a la negociació per...

L’edifici de Sa Tanca, l’antic centre comercial abandonat de Sant Lluís, ja és municipal

A partir d'aquí, comença un nou procés per decidir els futurs usos de la construcció