X

Més de 200 docents d’educació infantil reivindiquen la importància de la seva tasca educativa

Palma ha acollit unes jornades de formació en què s'ha destacat que un dels reptes és aconseguir la inclusió de tots els infants

04/02/2023

Més de 200 docents d’educació infantil reivindiquen la importància de la seva tasca educativa

Manel Ferrera

Més de 200 mestres de zero a tres anys de les illes viuen, aquest dissabte a Palma, una jornada de debat i formació pel que fa a l’educació de l’infant en aquesta etapa de les seves vides, sovint menyspreada, però clau pel seu futur.

El punt clau i de consens entre els assistents de totes les Illes al Jovellanos és clar: No es tracta d’aparcar els infants a guarderies. Els temps han canviat. Reivindiquen que es valori que la tasca que fan els docents és educar els infants en un període que també és molt important a les seves vides.

L’evolució de l’educació infantil ha estat grossa els darrers anys, però queden molts de reptes. Començant per la inclusió, que no coneix ni de classe social, ni de llengua ni altres aspectes: “S’ha de posar la mirada en què tots som diferents, i aquesta diferència s’ha de poder treballar a les escoles. I cadascú segons les seves necessitats té una manera diferent d’aprendre”, asseguren els experts.

El conseller d’Educació, Martí March, ha anunciat la creació d’una taula de treball de 0 a 3 anys, per fer feina tots plegats amb vista al futur.

04/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris