societat

Més de 23 persones han perdut la vida a l’asfalt a les Balears en els primers sis mesos de l’any

La velocitat, les distraccions i el consum d'alcohol i drogues al volant són les principals causes d'accident a les carreteres


Més de 23 persones han perdut la vida a l’asfalt a les Balears en els primers sis mesos de l’any. El darrer, aquesta mateixa matinada. Un home de 67 anys ha estat atropellat per un taxista a Palma. Amb tot, són 15 menys que l’any anterior, segons dades de la Direcció general de trànsit. La velocitat, les distraccions i el consum d’alcohol i drogues al volant són les principals causes d’accident a les carreteres.

Preocupa especialment el cas dels motoristes, perquè 6 han mort arreu de les illes enguany. La cap provincial de la DGT, Francisca Ramis, explica que des del 2018 s’ha incrementat més d’un 5% el nombre de motos a les vies, ara ja n’hi ha més de 142 mil matriculades. Demana als aficionats a les dues rodes que extremin les precaucions, sobretot no excedir la velocitat perquè en cas d’accident no tenen xassís que els protegeixi.

Des de la Federació de motoristes de balears, demanen no culpar als conductors dels sinistres. De fet, el seu president, Rafel Cañellas assegura que “la majoria de sinistres amb vehicles de dues rodes implicats, no han estat provocats per ells i demana més educació vial per a ca tots els conductors”, ja siguin motos, cotxes, bicicletes o camions, circulin de forma correcta i respectant les normes. Els motoristes critiquen l’elevada pressió que suporten les carreteres de les illes, sobretot a l’estiu i fan una proposta. Asseguren que apostar per la moto és una bona forma de minvar la presència de cotxes, però sense oblidar la seguretat. De fet, demanen canviar la normativa que permet conduir una moto amb el carnet de cotxe, tot i no tenir cap formació prèvia.

De fet, la seguretat vial és la gran aposta de la DGT i cada mes posen en marxa entre dues i tres campanyes per evitar sinistres, però sobretot, centren els esforços en reeducar als conductors. Moltes vegades es “fan infraccions lleus al volant, pensant que no passa res, sobretot si no han estat multats, i les repeteixen fins que un dia provoquen un accident”. En breu s’espera incorporar un nou sistema de control de les infraccions: els DRONS, que des de l’aire controlaran les vies secundàries.

Amb tot, recordam que des d’ahir, els agents de circulació tenen permís per a examinar i enregistrar en vídeo a conductors amb símptomes d’haver consumit drogues. La Fiscalia ha decidit aplicar aquesta prova perquè, encara que augmenta l’ús de substàncies al volant, en molts de casos només es multen aquests actes i no arriben denúncies al jutjat a través de la via penal.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les cases balears a l’exterior es tornen a reunir a Mallorca

Tot i que la llei marca que s'han de reunir anualment, no ho feien des de 2017 a l'Argentina

Les Festes Autogestionades de Sant Sebastià omplen de diversió la plaça Raimundo Clar

Deu entitats i col.lectius celebren diversos actes lúdics amb un caràcter social i ecologista

Vilafranca decreta tres dies de dol pel nin mort en l’incendi

El Servei d'Emergències 112 ha activat el dispositiu de psicòlegs per atendre els familiars del menor

L’ajuntament d’Andratx persegueix també les il·legalitats en sòl rústic

És el municipi número 28 dels 53 de l'illa que s'ha unit a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca