societat

Més de 3.500 empreses i autònoms de Menorca es podran beneficiar dels fons estatals per la Covid

Les modificacions introduïdes permetran que 173 empreses i 541 autònoms més de l'illa es converteixin en potencials beneficiaris dels fons

M%C3%A9s+de+3.500+empreses+i+aut%C3%B2noms+de+Menorca+es+podran+beneficiar+dels+fons+estatals+per+la+Covid

Més de 3.500 empreses i autònoms de Menorca es podran beneficiar dels fons estatals per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid. És el resultat de les darreres modificacions en el si del Pacte de Reactivació, que permetran que sectors que n’havien quedat exclosos puguin accedir als ajuts.

Fins a 173 empreses i 541 autònoms més es podran beneficiar a Menorca dels ajuts de l’Estat. Això serà possible gràcies a la inclusió de nous sectors, com el vi, el formatge, el calçat, la fusta o les empreses tecnològiques, que n’havien quedat inicialment exclosos. Tot plegat, fa pujar el nombre de possibles beneficiaris a Menorca a 646 empreses i 2.691 autònoms. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la reunió que ha mantingut aquest dilluns al Parc Bit d’Alaior amb una vintena de subsectors de l’illa. Una bombolla d’oxigen, també, per a molts sectors agroalimentaris que han patit les conseqüències del tancament del canal de l’hostaleria, la restauració i el càtering, HORECA, que absorbia el 70% dels seus productes.

La injecció de diners, 855 milions d’euros, cap a les Illes, que han patit la caiguda més forta del PIB de tot l’Estat, suposa cinc vegades més que la mitjana estatal. Les modificacions introduïdes al fons d’ajuts directes representa la incorporació de 46 noves activitats. La nova convocatòria incrementa el límit dels ajuts per a empreses, que passa dels 200.000 als 500.000 euros i augmenta els ajuts a petites empreses i autònoms.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’APB torna a adjudicar a Marina Asmen la gestió dels 150 amarraments del Moll de Ponent de Maó

És el mateix concurs que, precisament, el passat mes de juliol motivà la intervenció de la Fiscalia Anticorrupció i la...

Llargues coes a Germans Escalas per rebre la vacuna contra la covid

A les Pitiüses i Menorca s'ha començat a vacunar la població general de 59 i 58 anys

La campanya antiincendis a Menorca compta amb dos nous grans dipòsits d’aigua per als mitjans aeris

El dèficit de pluges augura un estiu complicat per al servei d'extinció d'incendis a Menorca