X

Més de 300 especialistes en vacunes es reuniran aquest cap de setmana a Palma

La Societat Espanyola de Vacunologia celebra el seu XI Simpòsium

08/11/2023

Més de 300 especialistes en vacunes es reuniran aquest cap de setmana a Palma

Aina Gutiérrez

S’estima que el 90% de la població ha passat la pigota borda en algun moment de la seva vida. El 20% d’aquesta població, en arribar als 50 anys, pot tenir un herpes zòster, que no és més que una reactivació d’aquesta malaltia que havia quedat latent fins aquest moment. El risc augmenta amb l’edat, a causa de la fragilitat i la immunosupressió. Des d’enguany, les Illes vacunen aquesta població.

“És una vacuna molt eficaç que disminueix molt les complicacions i només es posa una vegada a la vida. El zòster, normalment, surt a la zona costal però quan és facial té una gravetat molt important. Algunes persones poden quedar cegues o sordes. Les persones de 70 o 80 anys, que són població fràgil, tenen la possibilitat que això es compliqui i derivi en una encefalitis”, afirma el cap de Virologia de l’hospital de Son Espases i president del Comitè Científic del XI Simpòsium de la Societat Espanyola de Vacunologia, Jordi Reina.

A les Balears, les persones que aquest 2023 compleixen 65 anys, això és, unes 13.300 persones, poden inocular-se contra l’herpes zòster. També ho poden fer les 40.000 persones que tenen entre 75 i 80 anys. El Servei de Salut de les Illes ha fet arribar als centres de salut i hospitals unes 12.400 dosis d’aquesta vacuna.

Al simpòsium, que se celebrarà a Palma aquest cap de setmana, es parlarà, a més, d’altres vacunes, com la del VRS a dones embarassades. I afegeix Reina: “Després de la de la tos ferina, la de la grip i la del coronavirus, ara pretenen posar la del VRS. Hem de veure quina és la millor estratègia i quin grau d’acceptació tendrà, però l’estratègia és per protegir, fonamentalment, el nadó”.

A la reunió de la Societat Espanyola de Vacunologia hi ha inscrits 300 especialistes i se celebrarà a Palma fins dissabte.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris