X

Uns 4.000 propietaris obtenen un total de 7,3M€ al mes a l’estiu pel lloguer del seu habitatge a Eivissa

Es tracta de residents al municipi que lloguen el seu segon immoble

23/03/2023

Gemma Guasch

Més del 60% dels residents al municipi d’Eivissa no són propietaris d’una casa o un pis i, per tant, destina la seva principal despesa a l’habitatge. De fet, la majoria de llogaters destinen més del 30% dels seus ingressos a pagar l’arrendament. Són dades de l’estudi sobre el cens de l’habitatge que ha presentat l’Ajuntament d’Eivissa.

D’altra banda, altres dades de l’estudi són que el 8% dels residents al municipi que lloga la seva segona residència, el que representa més de 4.000 persones, es reparteixen 7,3 milions d’euros al mes en temporada alta.

També han destacat que 450 mitjans i grans propietaris acumulen 4.300 habitatges. L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha anunciat que es crearà una Unitat de la Policia Local que es destinarà a empaitar l’ús turístic dels habitatges, que es preveu que comenci a fer feina després de l’estiu.

Amb aquesta radiografia a la mà, l’Ajuntament d’Eivissa fa especial èmfasi en el fet que la principal causa de la distorsió social és el fet de tenir o no un habitatge en propietat.

23/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris