economia

Més de 4.500 persones estan a l’espera d’un amarrament als ports balears

La Llei de ports obliga a destinar el 75% dels amarraments a embarcacions residents


Més de 4.500 persones estan a l’espera d’un amarrament a una de les 22 instal·lacions portuàries que gestiona de manera directa el Govern. A final de legislatura, però, l’Executiu vol que la xifra no superi el milenar. La manera de fer-ho, com diu la llei, seria que el 75% dels amarraments fossin per a embarcacions residents.

Aconseguir un amarrament a un dels 22 ports gestionats pel Govern ens pot suposar, en alguns casos, fins a 25 anys d’espera. No debades, si el sol·licitam ara, ens haurem de posar a la coa. Actualment, hi ha més de 4.500 persones en llista d’espera. Una xifra que el Govern vol reduir al milenar en dos anys. La manera de fer-ho, diu el conseller de Territori, Mobilitat i Energia, Marc Pons, és complint la Llei de ports, cosa que no s’ha fet fins ara, afegeix, i fer que dels prop de 4.000 amarraments de gestió directa, gairebé 3.000 siguin per a embarcacions permanents.

Dels 971 ports base que hi havia al 2014, segons la Conselleria de Territori, al 2017 n’hi ha 1.669. D’aquí a dos anys, el Govern vol que siguin 2.982.

Aquest augment de la disponibilitat, no es farà, en cap cas, diu el conseller Marc Pons, mitjançant l’ampliació de les instal·lacions o la construcció de nous ports. Dins d’aquest pla de gestió de Ports de les Illes, el Govern també vol augmentar la rendibilitat de l’empresa pública amb la revisió dels cànons que paguen els ports concessionats. D’aquesta manera, els càlculs situen els ingressos de Ports en 10,6 milions d’euros cada any. Fins ara, aquesta xifra, segons dades facilitades pel conseller Pons, era de 900.000 euros.

I com a exemple, el Port de Portals: fins ara pagava un cànon de 5.000 euros l’any. Amb la revisió, n’haurà de pagar 2,6 milions.
 La llista d’espera d’amarraments es redueix a Ciutadella i Fornells

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: ha suportat a l’estiu 1.500 cotxes diaris més que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

Palma torna a acollir quatre creuers simultanis al dia: el més gran i el més luxós, a 7 milions el camarot

'The World' coincideix aquest dilluns amb tres creuers més al port de Palma (Harmony of The Seas, Norwegian Epic i...

Les Illes Balears, primera destinació espanyola de turisme internacional durant el 2021

Durant l'agost, 1 de cada 4 turistes estrangers cap a Espanya volaren a l'arxipèlag

Ibèria planteja un ERTO als sindicats per causes organitzatives i productives

La companyia proposa la mesura davant la possibilitat que els ERTO per força major no es prorroguin en el sector...