Ciència i tecnologia

Les Illes ja compten amb més de 40 donacions de plasma de pacients que han superat la COVID-19

El Banc de Sang participa en un estudi d'anticossos per usar-los en pacients greus


Les Illes ja compten amb més de 40 donacions de plasma de pacients que han superat la COVID-19. Es tracta d’un estudi a escala estatal per a un possible tractament en què participa el Banc de Sang i teixits de les Balears des de fa un mes. El seu gerent, Ismael Gutiérrez explica que el plasma conté els anticossos contra la malaltia i aquestes donacions serveixen per a obtenir informació de les defenses que fabrica el cos per combatre el coronavirus.

Aquest plasma es congela, fins a un màxim de 2 anys, en espera de rebre llum verda per a usar-lo com a tractament. Ara mateix el programa està en la fase d’assaig. Els donants han de ser pacients que ja han superat la malaltia i que faci almanco 28 dies que no presenten símptomes. A més, han d’aportar proves mèdiques. És una prova indolora, es fa ben igual que una donació de sang, tot i que en el procés es destria el plasma i la sang es retorna al pacient. L’objectiu és aconseguir 400 mostres en els pròxims mesos. Per això el Banc de Sang anima a tothom a fer-se donant i recorda que cal demanar cita prèvia.

El Banc de sang i teixits fa una crida també als donants de sang 0 negatius i 0 positius, els grups sempre més demandats i alhora els que més escassegen.


Escola la informació completa 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Nasa detecta aigua a la superfície il·luminada de la Lluna

Si es pogués extreure, seria un recurs molt útil per a les bases humanes que s'hi volen establir a finals...

Confirmat: hi ha aigua a la Lluna

Ha estat detectada per primera vegada en la història al cràter Calvius, un dels més visibles des de la Terra