Ciència i tecnologia

Més de 400 milions de tuits amb l’etiqueta #Covid-19

El confinament de la primera onada va propiciar també l'aparició de noves"etiquetes" com la de #YoMeQuedoEnCasa, una de les més populars


L’etiqueta #COVID-19 ha estat tuitada aquest any més de 400 milions de vegades en el món, la qual cosa “no és d’estranyar”, segons Twitter, i és que el compte de l’investigador espanyol de la Universitat de Colorado, José Luis Jiménez, molt actiu en la divulgació sobre coronavirus, ha aconseguit el major tercer creixement a Espanya.

La pandèmia ha estat ben present aquesta xarxa social, on els tuits d’agraïment van créixer un 20% en el món, amb un reconeixement particular a metges (+135%), mestres (+30%) i treballadors essencials o “de primera línia”.

El confinament de la primera onada va propiciar l’aparició de noves”etiquetes” com la de #YoMeQuedoEnCasa, una de les més populars, sota el paraigua de la qual hi cabia una mica de tot: comentaris sobre cuina, ioga, jocs de taula, etc.

Entre les etiquetes i esments més usades a Espanya hi ha les relacionades amb la televisió, pel·lícules i sèries, similar a la resta del món. S’han fet més de 7.000 tuits per minut sobre aquests temes i l’ús del emoji de la butaca va créixer un 40%. El major consum d’aquests continguts s’ha traduït en el fenomen de les “watch parties” o quedades a Twitter per comentar un programa.

#otgala2 ha estat la segona etiqueta de major creixement, per darrere de #quédateencasa i, entre les més usades, #MasterChef, #LaIslaDeLasTentaciones o la sèrie turca #BayYanlis.
També s’ha produït un creixement en el volum de converses sobre “gaming”, i amb referències a #AnimalCrossing o #NintendoSwitch.

L’anunci de la mort de l’actor Chadwick Boseman s’ha convertit en el missatge més retuitat i amb més “m’agrada” de tots els temps en el món.

A Espanya, un missatge de l’humorista i presentador David Broncano amb el text “Igual això serveix per a entendre d’una puta vegada que no es pot retallar en sanitat pública i ciència” ha estat el més retuitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pep Coll, l’investigador mallorquí que cerca la vacuna per prevenir el VIH

3.800 voluntaris han participat en un estudi que aporta conclusions satisfactòries, però fins d'aquí a dos anys no hi haurà...

Apple demana instal·lar una nova actualització iOS contra l’espionatge en iPhones

El programari espia s'instal·la a través de l'iMessage i afecta també als sistemes operatius dels ordinadors Mac i dels rellotges...

Deu parelles de virot petit nidifiquen a l’illot des Vedranell, a Eivissa

El virot petit es troba en estat crític d’extinció i és l’au marina més amenaçada d’Europa

2.400 embarassades vacunades contra la COVID a les Balears

Moltes gestants encara dubten i, sobretot, en quin moment de l'embaràs rebre la dosi per evitar riscos i protegir el fetus