economia

Més de 5.000 interins podran cobrar la carrera professional, després de la sentència del Suprem

El govern assumirà el cost d'aquest complement una vegada les sentències siguin fermes


El govern assumirà sense emperons el pagament de la carrera professional als interins amb més de cinc anys d’antiguitat, quan les sentències siguin fermes. Així ho ha indicat la consellera portaveu, Pilar Costa, després de la sentència del Suprem que reconeix aquest dret de l’interinatge i que -segons calcula la UGT– pot arribar finalment a un mínim de 5.200 treballadors públics.

És difícil preveure quina despesa pot suposar per a les arques públiques el cobrament d’aquest complement que abraça una àmplia forquilla: des dels 70 euros mensuals dels administratius, al miler que cobren les categories màximes dels serveis públics, com metges o lletrats de la comunitat amb més de 20 anys d’antiguitat.

El sindicat sí ha calculat però quants treballadors poden veure reconegut aquest dret, si finalment els dos recursos interposats per l’executiu es resolen seguint el criteri del Suprem. El secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT parla d’entre 1.200 i 1.500 empleats dels Serveis Generals, a més de 4.000 treballadors sanitaris. Miguel Ángel Romero lamenta però que la situació dels empleats públics dels darrers anys s’hagi de regular, assegura, per la via judicial. L’executiu, per la seva banda, té “coll avall” que haurà d’assumir-ne el cost.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Baixa un 38% la compravenda d’habitatges a les Illes

L'arxipèlag se situa lleugerament per damunt de la mitjana de tot l'Estat

Balears, la segona comunitat més cara per viure-hi de lloguer

Amb una renda mensual mitjana de 1.430 euros, segons la plataforma immobiliària Pisos.com

El lloguer de motos a Formentera disminueix entre un 20 i un 30% aquesta temporada

Aquest juliol han circulat per l'illa un 6% menys de vehicles que el juliol de l'any passat

Cauen les vendes de turismes d’ocasió més del 33%

De mitjana a tot Espanya les vendes han baixat un 22%