X

Més de 500 persones desafien l’amenaça de pluja i participen en la tradicional cursa contra la fibrosi quística

Es demana més inversió en investigació per assolir qualque dia a poder acabar amb aquesta malaltia

25/09/2022

Més de 500 persones desafien l’amenaça de pluja i participen en la tradicional cursa contra la fibrosi quística

Més de 500 persones han participat avui a Palma a la tretzena edició de la Cursa per la Fibrosi Quística. Una malaltia que ha avançat molt per millorar la qualitat de vida dels que la pateixen, però que encara necessita un impuls investigador per una futura erradicació.

N’Ona té sis mesos, i està així de contenta amb els seus pares. Té fibrosi quística, li varen diagnosticar als 20 dies gràcies a la prova del taló. Avui, ella i la seva família no s’han perdut la cita anual al Portitxol per reinvindicar encara més investigació.

La fibrosi no hi entén, d’edats. Na Rut té 48 anys, i li han trasplantat els pulmons. Ha vengut d’Eivissa just per aquesta cursa.

Ja són 13 edicions de la cursa. Avui n’hi havia que no les tenien totes, amb els niguls negres que hi havia, però els organitzadors ho tenien clar: la fibrosi quística no atura quan plou, i la cursa, tampoc.

Amb un ambient festiu i alhora reivindicatiu, tots esperen que arribi un dia en què no s’hagin de fer aquestes curses perque la malaltia ja hagi desaparegut.

25/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT