societat

Més de cent familiars de víctimes de la Covid-19 assistiran aquest diumenge a la missa funeral de la Seu

L'acte es farà a les 10h30 a la Catedral de Mallorca i comptarà amb la presència de diferents autoritats locals, insulars i autonòmiques

Isaac Buj / Europa Press


Més de 100 familiars de víctimes de la Covid-19 acudiran aquest diumenge, dia 26 de juliol, a les 10.30 hores, a la missa funeral, que ha estat organitzada per les tres diòcesis de Balears i que se celebrarà a la Catedral de Mallorca.

Segons ha informat el Bisbat de Mallorca aquest divendres, la missa estarà presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, amb l’assistència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa, i l’administrador diocesà d’Eivissa, Vicente Ribas.

A més de familiars de víctimes de la Covid-19, està previst que a l’acte assisteixin també diferents autoritats locals, insulars i autonòmiques, representants polítics i militars. Entre aquests, ha destacat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, la delegada del Govern, Aina Calvo, l’alcalde de Palma, José Hila, el comandant general de Balears, Fernando García Blázquez, així com els presidents dels tres consells insulars.

D’altra banda, des de les diòcesis s’ha volgut convidar també a totes aquelles persones, entitats o institucions que han estat en la primera línia contra la pandèmia, com a representants de les forces de seguretat i sanitaris.

Amb tot, el Bisbat de Mallorca ha detallat que, a l’altar, es representaran les 224 víctimes de la pandèmia a Balears (segons les dades del Ministeri de Sanitat) amb uns petits ciris encesos. A més, ha recordat que la missa funeral està oberta a la participació de la ciutadania de forma completament lliure.

No obstant això, ha recordat, la Catedral, com la resta de temples, compta amb una restricció d’aforament (800 persones) i ha insistit en l’obligatorietat de l’ús de la màscara per accedir-hi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El govern garanteix els serveis públics davant la vaga general convocada dilluns a Menorca

La vaga, estalonada per la CGT, només s'ha convocat a Menorca

El més gran bloc d’habitatges que el Govern pretén fer seu a Menorca no es podrà expropiar

El major gran tenidor de l'illa susceptible de ser expropiat pot al·legar que els té emparaulats per vendre

Els transportistes menorquins demanen més ajuts al Govern

Adverteixen que el sector està a punt de fer fallida i no veuen perspectives de recuperació

Demarcació de Costes Deixa 20 cases i tres negocis de Capellans dins la partió pública

L'Ajuntament de Muro s'oposa a la proposta i ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició...