món

Més de cent morts i uns 4.000 ferits per les explosions al port de Beirut

Les operacions de rescat continuen amb l'objectiu de localitzar uns cent desapareguts

M%C3%A9s+de+cent+morts+i+uns+4.000+ferits+per+les+explosions+al+port+de+Beirut

EFE/EPA/WAEL HAMZEH


Ja són 100 les persones que han mort per mor de l’explosió del port de Beirut, la capital del Líban. S’investiga ara si la detonació ha estat un accident o un atemptat. El president del Líban ha visitat avui la zona cero acompanyat pels serveis d’emergències.

Els hospitals no donen a l’abast. Els ferits, que es compten per milenars, són atesos a passadissos, patis i sales d’espera improvisades. Un caos que l’exèrcit ajuda a contenir mentre els equips d’emergències continuen cercant supervivents entre les runes.

Era mitjan horabaixa quan dues explosions sacsejaven la capital del Líban. Les detonacions es produeixen en un magatzem on es guardaven 2.700 tones de nitrat d’amoni i que feia anys que no disposava de cap tipus de mesures de seguretat.

Els desperfectes són bilionaris segons avança ja el batle de la ciutat. Són milers les persones que han perdut ca seva.

Des del primer moment han estat molts els països que ja han oferit la seva ajuda en aquesta catàstrofe.

https://twitter.com/SSamariqbal/status/1290931692442718218

 

Les causes de les explosions encara es desconeixen, si bé els mitjans locals han informat que es van produir en una zona on hi ha magatzems amb explosius. En aquests moments, la principal hipòtesi és que les 2.750 tones de nitrat d’amoni acumulades en un d’aquests magatzems van cremar per les precàries condicions de seguretat en el lloc.

El director de Seguretat Nacional, Abbas Ibrahim, ha explicat que al port es guarden els explosius confiscats per les autoritats portuàries de Beirut des de fa anys, encara que ha insistit a esperar a les conclusions de la recerca abans d’avançar causes.

Referent a això, el governador de Beirut, Marwan Abboud, ha revelat aquest dimecres en MTV que hi havia un informe de 2014 que alertava sobre la possibilitat que es produís un accident d’aquest tipus al port.

El primer ministre, Hasán Diab, que el dimarts va suggerir que podria tractar-se d’una acció deliberada en dir que els responsables “pagaran el preu”, ha vingut a confirmar aquest dimecres la hipòtesi de l’accident.

“És inacceptable que un carregament d’amoni estimat en 2.750 tones estigui sis anys en un magatzem sense mesures preventives de cap mena”, ha denunciat després de la reunió de Govern, reclamant “les majors penes” per als responsables.

El president libanès, Michel Aoun, ha anunciat la creació d’una comissió de recerca que haurà de lliurar les seves conclusions en cinc dies, així com d’una cèl·lula de crisi per a abordar les repercussions del succeït.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bronca i caos en el debat presidencial dels Estats Units

Biden va guanyar per una lleugera diferència a Trump, segons les enquestes

Un milió de morts per COVID19 al món

Nacions Unides demana als paísos 'aprendre dels errors'

Armènia i Azerbaidjan reprenen el conflicte bèl·lic pel control de Nagorno Karabaj

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, així com els Estats Units han demanat el cessament immediat de...

Trump no pagà impostos durant 10 dels darrers 15 anys, segons el New York Times

El rotatiu assegura que el president va abonar 750 dòlars en impostos federals l'any 2016