economia

Més de la meitat dels fixos discontinus que estaven en ERTO han passat a l’atur

38.000 fixos discontinus de les Illes deixen de cotitzar a la Seguretat Social


Les dades de l’atur que hem conegut aquesta setmana revelen una dada sobre els treballadors de temporada. Més de la meitat dels fixos discontinus que estaven en un ERTO han passat a les llistes de l’atur. Aquests treballadors no en notaran el canvi perquè cobraran el mateix, però suposa un estalvi per a les seves empreses, ja que s’eslviaran les despeses dels fixos discontinus.

Al setembre, 69.000 treballadors de les Balears eren en un ERTO. Però a l’octubre, la xifra davalla a manco de la meitat: de 69.000 a 31.000 afectats per aquesta mena d’expedients. El principal canvi és que molts fixos discontinus han passat a l’atur. A partir del primer d’octubre, poden cobrar una prestació extraordinària, encara que no hagin cotitzat suficient.

Per tant, a partir d’octubre, baixarà la recaptació de la Seguretat Social, que ha deixat d’ingressar les cotitzacions de molts de fixos discontinus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

Fogabia sobre les ajudes de pesca: “L’endarreriment és perquè s’havien de solucionar unes deficiències”

Divergències entre els comercialitzadors de peix i marisc i la Conselleria d'Agricultura, arran d'unes subvencions que en gran part provenen...

Les pluges a Balears superen els seus valors normals i dupliquen els de fa 10 anys

Des del passat 1 d'octubre fins al 23 de novembre han aconseguit un valor pròxim al doble de la mitjana...

La crisi d’abastiment afecta el mercat de cotxes a Menorca: cau l’oferta i s’allarga el procés de compra

El cost de vehicles de segona mà també augmenta entre un 20 i un 30 per cent