SOCIETAT

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera


El 65 per cent dels productes de la cistella a Menorca estan envasats. A més, part d’aquests envasos són superflus, és a dir, es podrien eliminar sense afectar la conservació i comercialització del producte. Així ho conclou l’estudi realitzat per la fundació Rezero que, a través de l’anàlisi de diferents punts de venda i superfícies d’arreu de l’illa, ha quantificat la generació de residus de la compra estàndard dels menorquins. La fórmula que implica menys generació de residus és la venda a granel. Però, en canvi, només poc més del 30 per cent del gènere es pot adquirir d’aquesta manera.
Els mercats tradicionals són, segons l’estudi, on es troben amb més facilitat productes a granel o envasats en formats, al manco, més sostenibles.

El treball, que s’ha duit a terme amb el suport de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, vol promoure l’adopció de mesures perquè Menorca transiti cap un model de producció i consum basat en el residu zero. Un camí que ja té antecedents. Però no només depèn de l’administració… el consumidor també ha de formar part d’aquest canvi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |