X

Més de la meitat de les places de la nova residència de Maó s’ompliran amb els usuaris de l’actual centre del Consell

El seu trasllat al nou centre dels quarters de Santiago permetrà reformar-ne tot l'edifici i resoldre les mancances que té

13/12/2023

Més de la meitat de les places de la nova residència de Maó s’ompliran amb els usuaris de l’actual centre del Consell

L’entrada en funcionament de la nova residència de Maó, a l’antic quarter de Santiago, no està prevista fins, almanco, el setembre de l’any que ve. Les obres, que van començar ara fa dos anys, havien d’acabar a final d’enguany, però encara necessitaran alguns mesos més. Després, el Consell de Menorca, que n’assumirà la gestió, es deixa un temps per equipar-la i dotar-la del personal necessari.

Més enllà dels terminis, una de les idees que agafa pes al departament de Benestar Social és la de traslladar-hi els usuaris de l’actual residència. En aquests moments, té 75 usuaris. El seu trasllat al nou centre dels quarters de Santiago permetria reformar-ne tot l’edifici i posar solució a alguns problemes que arrossega des de fa anys. Una reforma que, amb persones majors i dependents a dins, és impossible, segons diu el Consell.

Per altra banda, el seu ingrés a la nova residència implicaria ocupar més del 60% de les places que tindrà el nou centre, que són 120. Per tant, només 45 serviran per rebaixar la llista d’espera de gent gran pendent d’ingressar a una residència, que a Maó és de 87 persones. A Menorca, esperen plaça un total de 307 persones, quasi la meitat a Ciutadella.

13/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris