societat

Més del 70% dels fumadors que ho intenten deixar recauen

Avui és el Dia Mundial sense Tabac, una addicció que causa més de 8 milions de morts a tot el món cada any, segons l'Organització mundial de la salut


El tabaquisme és una malaltia, no un mal hàbit. Així ho considera l’Organització mundial de la salut. Avui, Dia Mundial sense Tabac, destaquem algunes dades: més del 70% dels fumadors que ho han intentat deixar han fracassat. Ho ha dit Helena Girauta, infermera i coordinadora del Pla autonòmic contra el tabaquisme al programa Vitamina 3 d’IB3 ràdio.

Amb tot, el 80% dels fumadors han aconseguit deixar-ho per pròpia voluntat, sense ajuda, segons l’Enquesta de la setmana sense fum, que realitza cada any la Conselleria de salut amb motiu de l’efemèride. Per a aquells que no tenen tanta força de voluntat, enguany dos fàrmacs contra el tabaquisme són finançats per el Sistema nacional de salut. A la pàgina web somriuresensefum.caib.es podreu trobar tota la informació en matèria de tabaquisme, tant per a la ciutadania en general com per als professionals sanitaris.

Una altra dada destacada és que els menors de les Balears s’inicien en el consum de tabac cada vegada més joves, amb poc més de 14 anys, segons l’Enquesta autonòmica sobre l’ús de drogues en alumnes d’ensenyament secundari. El jovent disposa avui dia d’altres opcions, a més del tabac: la cigarreta electrònica guanya adeptes. Un producte que també comporta risc per a la salut, tot i no contenir nicotina.


Escolta les històries d’èxit de fumadors que han deixat el tabac.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer