societat

Més del 70% dels fumadors que ho intenten deixar recauen

Avui és el Dia Mundial sense Tabac, una addicció que causa més de 8 milions de morts a tot el món cada any, segons l'Organització mundial de la salut


El tabaquisme és una malaltia, no un mal hàbit. Així ho considera l’Organització mundial de la salut. Avui, Dia Mundial sense Tabac, destaquem algunes dades: més del 70% dels fumadors que ho han intentat deixar han fracassat. Ho ha dit Helena Girauta, infermera i coordinadora del Pla autonòmic contra el tabaquisme al programa Vitamina 3 d’IB3 ràdio.

Amb tot, el 80% dels fumadors han aconseguit deixar-ho per pròpia voluntat, sense ajuda, segons l’Enquesta de la setmana sense fum, que realitza cada any la Conselleria de salut amb motiu de l’efemèride. Per a aquells que no tenen tanta força de voluntat, enguany dos fàrmacs contra el tabaquisme són finançats per el Sistema nacional de salut. A la pàgina web somriuresensefum.caib.es podreu trobar tota la informació en matèria de tabaquisme, tant per a la ciutadania en general com per als professionals sanitaris.

Una altra dada destacada és que els menors de les Balears s’inicien en el consum de tabac cada vegada més joves, amb poc més de 14 anys, segons l’Enquesta autonòmica sobre l’ús de drogues en alumnes d’ensenyament secundari. El jovent disposa avui dia d’altres opcions, a més del tabac: la cigarreta electrònica guanya adeptes. Un producte que també comporta risc per a la salut, tot i no contenir nicotina.


Escolta les històries d’èxit de fumadors que han deixat el tabac.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars