X

Més d’un centenar d’actuacions del serveis d’emergències pel vent

A la Serra de Tramuntana les ratxes han estat de 114 quilòmetres per hora

03/11/2019

Més d’un centenar d’actuacions del serveis d’emergències pel vent

El servei d’Emergències, l’112, ha atès avui, només durant aquest matí, 126 incidents. L’illa més afectada ha estat Mallorca, on s’han produït 117 avisos. La major part d’aquestes incidències ocasionades pel vent han estat caigudes d’arbres i d’elements urbans o d’obra, que han ocasionat problemes en algunes vies de l’illa.

Ha estat el cas de la carretera entre Llucmajor i Campos, la via entre Fornalutx i el Puig Major i també just davant el Palau de Congressos de Palma.

Palma, precisament, és el municipi on més desperfectes han tengut lloc. Hi han caigut branques, senyals i cartells. Fins i tot, la coberta de vidre d’un fanal s’ha romput. Bombers i tècnics de l’Ajuntament hi han hagut de fer feina de valent.

A la zona d’Andratx, el passeig ha quedat enfangat i ple de fulles. L’aigua ha sobrepassat el passeig i les ones, fins i tot, han tapat el far. Els baixos d’alguns hotels de primera línia de mar han quedat negats. Un espectacle que la gent ha fotografiat amb mòbils i càmeres.

D’acord amb l’Agència Estatal de Meteorologia, la velocitat màxima del vent enregistrada avui ha estat al Puig d’Alfàbia, amb 114 quilòmetres per hora.

L’AEMET manté, ara per ara, l’avís groc a les Balears per vents fins dimarts. Les ratxes poden superar de mitjana els 80 quilòmetres per hora en general i els 110 en cims i caps.

03/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris