X

Més d’un centenar de persones es concentren per reobrir el camí públic de Passatemps a Palmanyola

Els veïnats i diverses associacions pro-camins de Mallorca reclamen que aquest indret sigui una ruta senderista i de pas comunitari

17/03/2024

Més d’un centenar de persones es concentren per reobrir el camí públic de Passatemps a Palmanyola

Més d’un centenar de persones han tallat durant uns minuts la carretera de Palmanyola per manifestar-se contra el tancament del camí públic de Passatemps. Un caminal que la propietària de la finca per on passa fa anys que té tancat el pas.

És la tercera vegada que es fa una concentració dins el poble per demanar l’obertura d’aquest camí, que connecta Palmanyola amb la finca de Raixa. Els veïnats i diverses associacions pro-camins de Mallorca reclamen que aquest indret sigui una ruta senderista i de pas comunitari.

Fa 10 anys que el Consell de Mallorca té catalogat aquest pas com a camí públic, però la propietària de les terres per on passa es nega a tornar-lo a obrir. De fet, va dur a judici un dels integrants de la darrera manifestació. Ara han recaptat fins a 700 euros per pagar la multa que li posaren i que arriba als 1.500.

Els veïnats de Palmanyola han rebut el suport de diverses organitzacions pro-camins de Mallorca i les seves reivindicacions són clares respecte a aquesta situació que es repeteix a molts municipis: els camins públics han de ser per als ciutadans i aquests espais han de servir per fer senderisme, ciclisme o equitació. D’aquesta manera, afirmen, no només es poden beneficiar els ciutadans de Mallorca sinó que també es pot fomentar el turisme i contribuir a l’economia.

Actualment, s’han recollit unes 4.000 firmes per obrir el camí de Passatemps, però ara també es demana una catalogació dels camins públics del municipi a l’Ajuntament de Bunyola.

17/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris