X

Més d’un terç de les empreses d’habitatges vacacionals de Menorca augmenten la facturació malgrat l’increment de la competència il·legal

El Consell redacta un pla d'inspeccions, que preveu un segon instructor i dos inspectors més

11/11/2023

Més d’un terç de les empreses d’habitatges vacacionals de Menorca augmenten la facturació malgrat l’increment de la competència il·legal

Carles Marquès Casasnovas

Els responsables de l’Associació d’Habitatges Turístics Vacacionals de Menorca ha detectat un increment no només d’estades il·legals sinó també de serveis. Part d’aquesta situació l’atribueixen als efectes de la moratòria de places. Mentrestant, el Consell anuncia un pla d’inspeccions i reforços de plantilla.

A Menorca més d’un terç de les empreses d’habitatges turístics vacacionals han augmentat facturació aquesta temporada turística en comparació a la passada i un 25% l’ha empitjorada. Ho recull l’enquesta de PIME-Menorca que també indica que la temporada s’ha tancat amb millors resultats que a l’inici. Tot això, malgrat la competència del lloguer vacacional il·legal o no legalitzat.

La plantilla d’inspectors d’ordenació turística de Menorca té 7 professionals, dos més que a principis d’any. Però, en canvi, les propostes de sanció s’han reduït quasi un terç. Un dels problemes és que només hi ha un instructor dels expedients. Tanmateix, el Consell preveu incorporar-ne un altre. Aquesta contractació forma part del pla d’inspecció que està redactant la institució i que també tindrà una part de conscienciació. Els responsables del Consell volen posar en marxa el pla a principis de l’any que ve, com a tard. També pretenen incorporar dos inspectors més, un dels quals en les pròximes setmanes.

11/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris