societat

Més d’un terç dels 627 positius de ‘Xylella fastidiosa’ a les Illes són ametlers

Experts internacionals avisen que la lluita contra la plaga s'ha de centrar a triar les varietats de cultius més resistents i detectar el bacteri com abans millor

M%C3%A9s+d%27un+ter%C3%A7+dels+627+positius+de+%26%238216%3BXylella+fastidiosa%27+a+les+Illes+s%C3%B3n+ametlers

La Conselleria de Medi Ambient ha fet 4.264 analítiques de ‘Xylella fastidiosa‘ de final de 2016 fins ara. S’han detectat 627 positius. A Mallorca, 412, a Menorca, 100, a Eivissa, 115 i cap Formentera. El conseller, Vicenç Vidal, diu que s’ha de continuar augmentant el coneixement sobre aquest mal i també apostar per cultius no afectats, com el garrover.

Un 35 per cent dels positius són ametlers. Per això, més d’una quinzena de varietats autòctones molt sensibles a la malaltia ja no es poden sembrar. La científica del CSIC, Blanca Landa, ha explicat aquest dimecres en unes jornades de l’INAGEA a Mallorca que les famílies del bacteri que hi ha a les illes no són les mateixes que ja afecten els ametlerars de 35 municipis alacantins.

L’experta també ha explicat que, de moment, la lluita s’ha de centrar a millorar la detecció del mal i frenar les conseqüències, precisament investigant varietats de cultius més resistents. Landa, però, assegura que no hi ha productes miracle, en referència a agroquímics amb cour que s’anuncien com efectius conta la ‘Xylella fastidiosa’.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La pedagoga ciutadellenca Pilar Benejam Arguimbau serà investida Doctora Honoris Causa per la UIB

L'acte se celebrarà al Centre de Cultura de Sant Diego, a Alaior, el pròxim 27 de maig

El turoperador TUI endarrereix la posada en marxa del seu operatiu entre el Regne Unit i les Balears

L'objectiu del sector turístic de Menorca és que l'illa rebi un tracte diferenciat i passi a ser considerada zona verda