X

Més i El Pi rebutgen la proposta del govern central sobre el nou model de finançament

Mentre els regionalistes la titllen d'"insatisfactòria", els ecosobiranistes critiquen que el text no respon a la realitat de les Illes i que perjudica, "una vegada més", les Balears

07/12/2021

Més i El Pi rebutgen la proposta del govern central sobre el nou model de finançament

La primera proposta sobre el que ha de ser el nou model de finançament autonòmic no ha agradat a Més per Mallorca i El Pi. Ambdues formacions rebutgen el document per no ajustar-se, diuen, a la realitat de les Illes Balears i lamenten que el Govern de Pedro Sánchez no hagi inclòs el principi d’ordinalitat. En aquest sentit, el portaveu del Grup Parlamentari de Més per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que “qualsevol sistema de finançament ha de partir del principi d’ordinalitat i aquest principi no apareix enlloc. Qui més aporta és qui més ha de cobrar”. Per part seva, el portaveu d’El Pi al Parlament, Josep Melià, ha apuntat que un sistema de finançament basat en el principi d’ordinalitat seria “el desitjable”.

Més per Mallorca i El Pi també coincideixen a defensar la sobirania fiscal per a les Illes Balears. D’aquesta manera, l’Agència Tributària de les Illes seria l’encarregada de recaptar els imposts i, una vegada fet això, enviaria la part corresponent a l’Estat. Però aquest concepte tampoc no està recollit a la proposta inicial feta pel Govern central.

Un altre dels punts que, segons els ecosobiranistes i els regionalistes, discrimina el finançament de les Illes Balears, i que tampoc no queda resolt amb el text proposat, és la qüestió territorial per no tenir en compte la sobrepoblació.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris