economia

Més oferta d’habitacions amb major ocupació a l’ICH d’abril

Els preus hotelers balears varen créixer un 1,34% mentre que el conjunt de l'Estat, un 3,37%


Els establiments hotelers de les Balears oberts els mesos d’abril i març registraren en aquest període 114.273 clients més que els dos mateixos mesos de l’any passat. Quant a les pernoctacions, han pujat el 3,48% en comparació amb un any enrere. Són dades de l’Informe de Conjuntura Hotelera (ICH) d’abril de l’Institut Nacional d’Estadística.

La pujada forta de pernoctacions (10,32%) i de número de viatgers (22,67%), es va donar el mes passat. Això va ser així perquè, a diferència de l’any passat, enguany la Setmana Santa va caure de ple dins el mes d’abril i no es va repartir amb el març com l’any passat. A les Illes Balears, destaca l’augment dels que eren viatgers estrangers. Això és el 13% per damunt de la xifra de 2018, el 16% de la xifra total de l’Estat.

En canvi, el turisme espanyol, ha suposat només un 3%, lluny del 13% de la Comunitat Valenciana, el 15% de Catalunya i el i 20% de les Canàries, i per davall també d’altres indústries turístiques de menor dimensió com són Castella i Lleó, Galícia i Aragó.

18 hotels oberts manco

603 establiments hoteleres romangueren oberts el mes passat en relació als 621 d’un any enrere. Amb tot, va pujar el número d’habitacions ofertes (de 70.002 a 70.698), fet que, en qualsevol cas, no va perjudicar la taxa d’ocupació, del 68,31% (63,13% el 2018).

D’altra banda, la variació anual del número de treballadors del sector hoteler va ser de 3.011 persones més, mentre els preus per habitació i nit, cresqueren l’1,34% (3,37% al conjunt de l’Estat).

L’INE ressalta Mallorca, amb Muro i Santa Margalida com a punts significatius, i també la zona de Palma -Calvià, com àrees turístiques espanyoles amb major grau d’ocupació de l’abril.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

ASHOME xifra en uns 60 milions d’euros l’impacte hoteler de la fallida de Thomas Cook fins al 2020

Des de la patronal, contemplen la possibilitat que alguns establiments facin tancaments anticipats aquesta temporada

12 hores d’espera a l’aeroport: els britànics repatriats comencen a arribar al seu país

El turoperador britànic compta amb 63 establiments hotelers a Espanya, la majoria d'ells en franquícia i situats principalment a les...

Els transportistes de Balears: “La fallida de Thomas Cook tendrà un impacte de 5 milions per a 35 empreses”

La Federació Empresarial Balear de Transports espera que el Govern prengui mesures {rela} Cancel·lats 24 vols de Thomas Cook entre...

La fallida de Thomas Cook fa perdre més de 56.000 places de turisme britànic a Menorca

Els britànics representen el 30% del passatge de Menorca, i 1 de cada 5 reservava les seves vacances a través...