economia

Més oferta d’habitacions amb major ocupació a l’ICH d’abril

Els preus hotelers balears varen créixer un 1,34% mentre que el conjunt de l'Estat, un 3,37%


Els establiments hotelers de les Balears oberts els mesos d’abril i març registraren en aquest període 114.273 clients més que els dos mateixos mesos de l’any passat. Quant a les pernoctacions, han pujat el 3,48% en comparació amb un any enrere. Són dades de l’Informe de Conjuntura Hotelera (ICH) d’abril de l’Institut Nacional d’Estadística.

La pujada forta de pernoctacions (10,32%) i de número de viatgers (22,67%), es va donar el mes passat. Això va ser així perquè, a diferència de l’any passat, enguany la Setmana Santa va caure de ple dins el mes d’abril i no es va repartir amb el març com l’any passat. A les Illes Balears, destaca l’augment dels que eren viatgers estrangers. Això és el 13% per damunt de la xifra de 2018, el 16% de la xifra total de l’Estat.

En canvi, el turisme espanyol, ha suposat només un 3%, lluny del 13% de la Comunitat Valenciana, el 15% de Catalunya i el i 20% de les Canàries, i per davall també d’altres indústries turístiques de menor dimensió com són Castella i Lleó, Galícia i Aragó.

18 hotels oberts manco

603 establiments hoteleres romangueren oberts el mes passat en relació als 621 d’un any enrere. Amb tot, va pujar el número d’habitacions ofertes (de 70.002 a 70.698), fet que, en qualsevol cas, no va perjudicar la taxa d’ocupació, del 68,31% (63,13% el 2018).

D’altra banda, la variació anual del número de treballadors del sector hoteler va ser de 3.011 persones més, mentre els preus per habitació i nit, cresqueren l’1,34% (3,37% al conjunt de l’Estat).

L’INE ressalta Mallorca, amb Muro i Santa Margalida com a punts significatius, i també la zona de Palma -Calvià, com àrees turístiques espanyoles amb major grau d’ocupació de l’abril.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Carlos Solchaga, sobre els pressupostos de l’Estat: “Hem de gastar tot allò que poguem”

L'exministre socialista ha instat a augmentar la despesa pública

Sabates amb productes de doble vida, fetes a Ciutadella

Un artesà les fabrica amb cinturons de cotxe i ja en prepara una col·lecció d'estiu

Surt a concurs la gestió dels 48 únics amarraments que gestiona el Club Marítim de Maó

Autoritat Portuària en licita l'explotació per dos anys a canvi de 106.000 euros

Construeixen un edifici de pisos en 15 dies a Palma

Es munta amb planxes de fusta d'avet prefabricades a Catalunya