X

Més per Mallorca vol que el sòl rústic sigui “zona lliure de xalets, piscines i hotels”

Els ecosobiranistes també s'han compromès a augmentar els recursos destinats a l'Agència de Defensa del Territori per combatre l'edificació il·legal

09/05/2023

Més per Mallorca vol que el sòl rústic sigui “zona lliure de xalets, piscines i hotels”

Redacció

Més per Mallorca vol fer una passa més en la contenció territorial i proposa prohibir la construcció en sòl rústic. “Després de destruir la costa entre els anys 70 i 90, ara no podem traslladar aquesta pressió al sòl rústic, tenint en compte els problemes que genera quant a accessibilitat, consum d’aigua i mobilitat, entre d’altres”, ha dit el cap de llista de Més al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora.

La formació assegura que si governa alliberarà el sòl rústic de qualsevol ús que li sigui impropi i no s’hi podran fer nous habitatges ni allotjaments turístics. “En els darrers 20 anys s’ha incrementat un 41% la població que viu a foravila i això posa de manifest que els processos de reurbanització s’han consolidat i el sòl rústic ha adquirit una dimensió que s’allunya dels seus usos naturals”, ha dit el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Aquesta legislatura, ha recordat, s’han aprovat dos decrets encaminats al decreixement urbanístic. “Els darrers 4 anys hem treballat intensament amb aquest objectiu per tal de desclassificar 215 hectàrees de sòls urbanitzables i falsos urbans, prohibir la construcció a 490 quilòmetres quadrats de sòl rústic i evitar que els municipis que encara disposin d’un 15% de sòl vacant no puguin dibuixar nous urbanitzables”, ha afegit Mir. “Els dos decrets llei aprovats els darrers anys són les normes territorials més importants de les illes després de la Llei d’Espais Naturals del 1991”, ha conclòs.

Els ecosobiranistes també s’han compromès a augmentar els recursos destinats a l’Agència de Defensa del Territori per combatre l’edificació il·legal.

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris