política

MÉS per Menorca amenaça al Govern si retira el decret de català a la sanitat

Els ecosobiranistes asseguren que "no es pot tornar enrere per por als grupuscles de l'òrbita del govern Bauzà"

El diputat i portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, en una imatge d'arxiu.


MÉS per Menorca adverteix al Govern que el seu suport extern perilla si es retira el decret de català. En declaracions a IB3 Ràdio, els ecosobiranistes han volgut deixar clar que l’exigència del català és innegociable i que està signada en els acords pel canvi. Diuen, a més, que “no es pot tornar enrere per por als grupuscles de l’òrbita del govern Bauzà”.
Escolta aquí el diputat Nel Martí.

El Govern, per la seva banda, ni confirma ni desmenteix. La portaveu de l’Executiu, Pilar Costa, només aclareix que el decret que ha de regular el català a la sanitat pública es continua negociant. La socialista no s’ha mogut en cap moment d’aquest discurs, malgrat la insistència dels periodistes que han acudit a la roda de premsa posterior al Consell de Govern aquest divendres. Li han demanat una i una altra vegada si era certa la informació publicada per un diari, en què s’afirma que la presidenta, Francina Armengol, ja ha decidit no exigir el català com a requisit a metges i infermers. Costa només ha afirmat que es treballa intensament per acabar de negociar aquest decret.

La Llei de funció pública estableix el català com un requisit per fer feina a l’Administració, però dona un tractament especial a la sanitat. El que ha de decidir ara l’Executiu és si la llengua pròpia ha de ser un mèrit o un requisit, com a la resta de sectors públics de la Comunitat. No hi ha consens en aquest punt, ha reconegut la socialista Pilar Costa, però el que està clar és que l’IB-Salut haurà de publicar les excepcions previstes a la normativa -si s’arriben a aprovar- abans de la convocatòria de les oposicions, que preveuen incorporar uns 4.000 treballadors els pròxims 3 anys a les Balears. La paraula ‘incertesa’ continua sent el titular de la notícia, ja que, com dèiem, la portaveu del Govern no ha confirmat ni desmentit cap canvi d’opinió.

Una decisió de la qual no en tindrien constància, en cas que fos certa, el professionals. De fet, des del sindicat de metges de les Balears no acaben de creure’s-ho.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Ximo Vendrell 03/02/2018

    Es una bogeria perdre a més de la meitat dels profesionals ee sanitat per el xantatge dels Nazi-onanistes de Nel.

Cercador |


més contingut relacionat

24 milions més per pimes i autònoms de Mallorca afectats per la COVID-19

El Consell de Mallorca participarà en la línea extraordinaria del Govern i l'ISBA

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre