política

Podem també rebutja ampliar els hotels a Menorca i deixa al PSOE sol en la defensa del decret

Lamenta que el Govern hagi aprovat la norma sense consultar al Consell insular i s'afegeix així al rebuig de Més


Més per Menorca i Unides Podem lamenten que el decret de mesures urgents per fer front a la pandèmia elaborat pel Govern balear serveixi per acontentar el lobby hoteler. Els socis del PSOE al Consell Insular de Menorca avancen que són contraris a permetre l’ampliació de fins a un 15% dels establiments turístics sense llicència. Un percentatge que els socialistes semblen disposats a negociar, atès que son les administracions insulars qui poden regular la normativa.

El rebuig de Més s’afegeix al de l’altre soci de govern del PSOE al Consell de Menorca, Podem. Els socialistes defensen la mesura com una eina per reactivar la construcció i garantir la seguretat dels establiments turístics, però Podem no ho veu justificat. La formació morada recorda que l’única mesura consensuada entre els tres socis a Menorca per ser incorporada al decret va ser l’enderrocament dels ponts de la carretera general, però en cap cas li van consultar la possibilitat d’augmentar el volum dels hotels.

Els menorquinistes han impugnat el decret perquè el consideren contrari a l’Estatut, mentre que Unides Podem considera que inclou aspectes contraris a la Reserva de Biosfera com l’ajornament de la prohibició dels plàstics d’un sol ús.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Rafael Peche 27/05/2020

    La modificación del modelo de industria turística en la isla de Menorca no consiste en ampliar la capacidad hotelera destruyendo el entorno con edificaciones que manifiestan arquitectonicamente el desconocimiento de la idea que ya se está desarrollando en muchos otros lugares, simbiotizar la arquitectura al ecosistema crearía un atractivo turístico más sensibilizado con un espacio el cuál, no por nada se ha conseguido determinar como reserva de la biosfera. Hay tantas estructuras obsoletas y abandonadas de proyectos urbanísticos que se han quedado sin terminar y tantas ideas de arquitectura compatibles con el entorno natural que me parece más producto de la desídia y de la retribución inmediata económica que de falta de opciones.
    No se trata sólo de una modificación de modelo turístico, sino de mutar el modelo existente hacia uno de experimentación del turismo autosostenible con estructuras habitables autosostenibles. El concepto de autosostenibilidad no se está teniendo en cuenta y se trata de un grave error de administración en cuanto a lo que nos ofrece un entorno natural del que vivimos como el resto de las especies que habitan en la isla.

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili és elegit nou president del PI

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...

Les claus per entrendre què és el “factor d’insularitat” i on s’ha d’invertir

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda ha tancat un acord: 183 milions d'euros que s'inclouran als PGE del 2022