X

Més per Menorca presenta una esmena a la totalitat als pressupostos del Consell per a l’any que ve

També en presentarà set de parcials per valor de 4,5 milions, i avisa el PP que el seu vot no serà un xec en blanc

12/12/2023

Més per Menorca presenta una esmena a la totalitat als pressupostos del Consell per a l’any que ve

Més per Menorca presenta una esmena a la totalitat i set de parcials als pressupostos del Consell per al 2024. Els consellers de la formació ecosobiranista asseguren que els comptes tenen moltes mancances i que, en cap cas, aposten per reduir l’excessiva dependència del turisme. Segons Més, tampoc no responen a les necessitats de la població de l’illa. Tot al contrari, suposen una retallada de serveis públics. En el cas d’Educació i Habitatge, critiquen que la inversió disminueixi entre un 50 i un 60%. Per això, i per la reducció d’ajudes a col·lectius vulnerables, qualifiquen els pressupostos d'”antisocials”, i avisa el PP que el seu vot no serà un xec en blanc.

Les set esmenes parcials sumen un valor 4,5 milions d’euros per augmentar les partides en diversificació econòmica, habitatge, transport públic, benestar social i educació infantil. Més per Menorca proposa que els pressupostos prevegin un Pla per a joves qualificats per a petites i mitjanes empreses de Menorca i recuperar la idea de l’obrador col·lectiu de transformació alimentària. En matèria d’habitatge, que considerin l’adquisició de sòl urbà per destinar-lo a habitatge social.

Pel que fa al transport públic, que incloguin actuacions en relació amb la seva gratuïtat. En benestar social, han presentat dues esmenes; una, per incloure-hi una convocatòria d’ajudes per abordar la pobresa energètica domèstica, i una altra, per incloure-hi un Pla de xoc per a la salut mental, ajudes a projectes de vida dels joves i ajudes per a l’educació no formal. Una altra esmena té l’objectiu que es prevegin les partides pertinents per tal de complir amb el compromís de l’equip de govern amb el col·lectiu 0-3 d’atendre les necessitats recollides en el document Tallafocs.

El ple extraordinari per aprovar els pressupostos serà dia 21 de desembre.

12/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris