X

Més presenta una iniciativa al Parlament per a la gestió òptima dels dispositius mòbils als centres educatius

Demana al Govern que en faci un estudi dels usos entre l’alumnat i que iniciï un pla pilot per limitar-ne l'ús a les aules

11/11/2023

Més presenta una iniciativa al Parlament per a la gestió òptima dels dispositius mòbils als centres educatius

Redacció

MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei (PNL) al Parlament de les Illes Balears per a la gestió òptima dels dispositius mòbils als centres educatius.

El partit ecosobiranista demana al Govern que faci un estudi dels usos d’aquests dispositius entre l’alumnat de les Illes Balears i que iniciï un pla pilot, d’acord amb els centres educatius, per limitar-ne l’ús a les aules per minimitzar els efectes negatius i aprofitar-ne els usos estrictament pedagògics. Així mateix, MÉS per Mallorca proposa treballar conjuntament amb famílies, FAPA, AFA i la comunitat educativa per sensibilitzar dels efectes del telèfon mòbil i del seu ús, així com donar eines a l’alumnat i recursos formatius als docents.

“Les noves tecnologies formen part del nostre present i del futur, que ens obren un ventall de possibilitats positives en tots els àmbits, també en l’educatiu. Però aquest ventall també comporta reptes i riscos, i ensenyar a fer-ne un bon ús també és una responsabilitat que hem d’assumir com a societat”, ha assegurat la diputada de MÉS per Mallorca, Maria Ramon. En aquest sentit, Ramon ha recordat que “l’ús abusiu de pantalles es reflecteix en l’àmbit educatiu i mostra una relació directa amb l’absentisme escolar i altres problemàtiques”.

Alguns dels exemples de problemes que sorgeixen per aquest ús abusiu són: baix rendiment escolar, ansietat de revisar el mòbil permanentment, pèrdua d’interès per altres activitats i alteració de la vida quotidiana, deteriorament de relacions personals, augment de casos d’assetjament escolar i cyberbullying, facilitat d’accés a contingut sexual, pèrdua de control i forta dependència psicològica, conseqüències negatives relacionades amb el desenvolupament cognitiu o pèrdua de l’esperit crític entre d’altres.

“Hi ha estudis que demostren que a les escoles lliures de mòbils puja un 10% el rendiment escolar, afavoreix la presència, el benestar i les ganes d’aprendre. Per això, és imprescindible que aprenguin a fer un ús responsable i moderat del mòbil”, assegura Ramon.

11/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris