societat

634 tests d’antígens i tres positius al barri de Son Ximelis

Avui estan convidats a fer-se els tests els residents de Son Ximelis; el dia 4, els de Son Roca i el dia 5, els que no hi hagin acudit abans, independentment del barri on visquin


634 persones han passat avui pel primer dia de la campanya de tests massius que el Servei de Salut de les Illes Balears ha organitzat a Son Ximelis-Son Roca, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma. S’hi han detectat 3 positius per COVID-19, que permetran rompre la cadena de transmissió.

La Zona Bàsica de Salut del Son Serra-La Vileta és una de les que registren major incidència de totes les Illes Balears. En els darrers 14 dies, segons les dades obtingudes a través de proves de detecció d’infecció activa sense depurar, s’han diagnosticat 261 casos, el que suposa una incidència de 922,75 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat mitjana de la darrera setmana es situa en l’11,92%, que pràcticament quadruplica la recomanada per les autoritats sanitàries.

La zona s’ha dividit en dos àmbits: d’una banda es faran tests als barris de Son Roca i de Son Ximelis i de l’altra, a la resta de la zona bàsica, és a dir, als barris de Son Xigala, Son Serra-La Vileta, Els Ametllers-Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada.

Als barris de Son Roca i de Son Ximelis, els tests es faran al CEIP Anselm Turmeda (al carrer del Cap Blanc, 15) i tindrà una durada de tres dies: començarà aquest diumenge i acabarà el 5 de gener. L’horari serà de 9.00 a 18.00 hores. Aquest diumenge estan convidats a fer-se els tests els residents a Son Ximelis; el dia 4, els de Son Roca i el dia 5, els que no hi hagin acudit abans.

Per a la resta de la zona bàsica, els tests es faran al poliesportiu de Son Cotoner (c/Joan Gris, 2). Hi podran anar els residents que tenguin com a centre de salut de referència el de Son Serra-La Vileta. Es farà durant tres dies, des del 7 de gener a les 12.00 hores fins al 9 de gener.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, acompanyada del balte de Palma, José Hila, visitarà aquest diumenge el CEIP Anselm Turmeda, on aquest diumenge es comencen a fer els tests.

https://twitter.com/ajuntpalma/status/1345333523939356674

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

Demanda col·lectiva de 1.000 famílies contra Educació per l’ús obligatori de la mascareta

Un d'aquests casos és la família de Gené, que va ser expulsat. El CEIP Bendinat no accepta el certificat d'un metge privat...