espanya

Mesures econòmiques i socials contra el coronavirus

El Govern ha decretat suspendre durant un mes tots els viatges de l'IMSERSO

Mesures+econ%C3%B2miques+i+socials+contra+el+coronavirus

El president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha reunit avui horabaixa per videoconferència amb la resta de presidents europeus per tractar la crisi del coronavirus. Han optat per aquesta fórmula per no tenir contacte directe, que és el que recomana el govern.

A més s’han aprovat en Consell de Ministres una sèrie de mesures de contenció del virus.

Una de les mesures per protegir, frenar i pal·liar els efectes del coronavirus se centra en un dels col·lectius més vulnerables davant la malaltia: la gent gran. Per això, el Govern ha decretat suspendre durant un mes tots els viatges de l’IMSERSO. Aquesta mesura s’afegeix a la d’algunes comunitats autònomes de tancar els centres de dia per prevenir el contagi dels usuaris. També s’han cancel·lats tots els vols directes entre Espanya i Itàlia des de demà i fins el proper 25 de març. Unes mesures, asseguren, encaminades a no arribar a l’escenari d’Itàlia.

Durant el Consell de Ministres s’ha aprovat, a més, que els treballadors contagiats per coronavirus o en aïllament preventiu puguin tenir baixes per malaltia professional i no per malaltia comú.

El Govern vol fer una crida a la tranquil·litat de la població. Asseguren que no hi ha cap problema de proveïment i demanen calma a l’hora d’anar a les botigues a comprar aliments o productes d’higiene.

Madrid, La Rioja i ciutats com Vitòria i Labastida són les més afectades pel coronavirus i on més mesures de contenció s’estan aplicant. De fet, el Govern central ha decretat la suspensió de tots els esdeveniments en espais tancats amb més de mil persones i els vis a vis a les presons de les zones. L’avanç del COVID-19 ha fet que es comencin a ajornar actes amb gran afluència de gent com ara concerts o espectacles. El darrer, el Festival de Cinema de Màlaga que havia de començar divendres. Els casos de coronavirus al país ja superen els 1.600 i hi ha 35 morts relacionades amb la malaltia. ​

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les aerolínies reclamen bonificacions addicionals a les tarifes aeroportuàries

El ministre Ábalos assegurar que les empreses es beneficiaran del fons de 10.000 milions d'euros del pla de rescat de...

La meitat de sol·licituds de l’ingrés mínim vital no reuneixen els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

Lleida registra 338 nous casos i una major incidència de la COVID-19 entre els joves

La Junta Electoral no suspendrà les eleccions a A Mariña perquè considera controlat el brot de coronavirus

Calviño afirma que tenia els vots necessaris assegurats per ser la nova presidenta de l’Eurogrup

Paschal Donohoe, nou president, treballarà per a arribar a un acord sobre el fons de reconstrucció de la Unió Europea