X

Meta, empresa propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, acomiadarà 11.000 treballadors

Aquesta previsió de retallada de personal representa el 13 % de la plantilla de la companyia tecnològica de Mark Zuckerberg

09/11/2022

Meta, empresa propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, acomiadarà 11.000 treballadors

Foto: EFE/EPA/JOHN G. MABANGLO

La tecnològica estatunidenca Meta, propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, preveu acomiadar uns 11.000 treballadors, el 13 % de la plantilla, segons un comunicat publicat aquest dimarts al seu web subscrit pel mateix Mark Zuckerberg.

Els acomiadaments, segons el màxim responsable de Meta, pretenen aconseguir una empresa més àgil i eficient i respon als canvis de l’entorn econòmic i empresarial. Els afectats rebran un correu electrònic per a informar-los de la seva situació.

Segons assegura el diari econòmic The Wall Street Journal, són les primeres reduccions àmplies de personal produïdes en els 18 anys d’història de l’empresa.

Zuckerberg assegura en el seu comunicat que aquesta decisió suposa una de les més “difícils” en la història de la companyia i assegura que assumeix la responsabilitat: “Sé que això és difícil per a tots, i ho sento especialment pels afectats”.

La pandèmia de la COVID-19, assenyala el conseller delegat de la companyia, va provocar un important augment del comerç electrònic i “un creixement descomunal dels ingressos”, que posteriorment no s’han mantingut. “Molta gent va predir que això seria una acceleració permanent que continuaria fins i tot després que acabés la pandèmia. Jo també ho vaig fer, així que vaig prendre la decisió d’augmentar significativament les nostres inversions. Desafortunadament, això no va sortir com esperava”, afegeix.

Ara, la recessió macroeconòmica, l’augment de la competència i la pèrdua d’anunciants han provocat, segons Zuckerberg, “que els nostres ingressos siguin molt més baixos del que esperava. Em vaig equivocar i assumeixo la responsabilitat per això”.

El màxim responsable de Meta reconeix que la companyia ha de centrar-se en un menor nombre de sectors, reduir costos i prioritzar algunes unitats com l’orientada al de motor d’Intel·ligència Artificial.

Els acomiadaments, segons assegura avui el diari econòmic The Wall Street Journal, són les primeres reduccions àmplies de personal que es produeixen en els divuit anys d’història de l’empresa i coincideixen amb els duts a terme per altres companyies tecnològiques, com Twitter.

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT