societat

Mig centenar de denúncies per festes il·legals i sense mesures sanitàries a xalets i ‘party boats’

L'Associació balear de l'oci nocturn explica que està proliferant aquesta oferta entre els turistes alemanys


L’Associació balear de l’oci nocturn ha interposat mig centenar de denúncies per festes il·legals davant la Policia, la Delegació del govern central i la conselleria de Turisme. L’entitat explica que es tracta d’esdeveniments privats dirigits als residents, però també ha detectat que l’oferta s’està estenent cap als turistes alemanys. Hi ha anuncis a les xarxes socials en alemany sobre festes a finques de foravila i també a party boats on no es respecten les mesures de seguretat sanitària per prevenir la COVID-19. En el cas fins i tot s’ofereix als turistes la possibilitat de recollir-los a l’hotel per arribar a l’embarcació.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president de l’ABONE, Jesús Sánchez, ha explicat que “les festes il·legals i clandestines es fan a finques privades, on per 35 o 40 euros els assistents poden consumir alcohol sense cap classe de mesures de seguretat”. “Hem pogut detectar que els participants no duen mascareta i la capacitat no es controla per prevenir els contagis per coronavirus”, detalla Sánchez. Per tot això el president d’ABONE demana a la Delegació de Govern que “hi actuï perquè es tracta d’un problema de salut pública. Sinó és així almanco hauria d’instar a l’administració competent que faci qualque cosa”.

En canvi, la Delegació del Govern central a les Illes diu que -finalitzat l’estat d’alarma- no té competències per actuar-. Fonts de la delegació asseguren que ara el control és del Govern i els ajuntaments. Tot i això, l’administració que dirigeix Aina Calvo assegura que les policies locals poden demanar la col·laboració de la Guàrdia Civil per realitzar determinades actuacions.

Manca de policies

Mentrestant, la Federació d’Entitats Locals de les Illes, la FELIB, denuncia que manquen 200 policies locals als municipis de les Balears. Una situació que s’ha agreujat a conseqüència de la proliferació de festes il·legals. Els batles es mostren preocupats i demanen la col·laboració de les forces i cossos de seguretat de l’estat per actuar en aquestes celebracions. El president de la FELIB, Antoni Salas, ha explicat que “la federació negocia amb el Govern diferents propostes per ampliar les plantilles de policies locals. Una solució podria ser que la conselleria d’Administracions Públiques creàs una borsa d’interins i que els ajuntaments contractassin els agents a través d’aquest borsí”. Segons Salas, els problemes de manca de policies locals són especialment greus a Formentera o municipis com Deià o Campos per l’estacionalitat turística.

Antoni Salas també ha explicat a IB3 Ràdio que a mitjans d’aquest mes, el Govern i la FELIB ja tendran enllestit el protocol d’actuació en les festes patronals per evitar-hi les aglomeracions i els contagis: “Els botellots o celebracions alternatives al Muc de Sineu o els moros i cristians són alguns dels actes que més preocupen a la FELIB per tot això demanam als ciutadans prudència per prevenir els contagis”.

Antoni Salas també ha afirmat que “és important la col·laboració entre les plantilles de la policia local i els cossos i forces de seguretat per evitar episodis com el primer toc del flabiol a Ciutadella, que es va celebrar sense mascareta ni mesures de seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell anticipa 15 dies la posada en marxa del servei d’autobús per arribar al far de Favàritx

Fins el primer de juliol, però, es permetrà anar-hi també en vehicle particular

El Govern demana responsabilitat a organitzadors musicals i assistents per evitar imatges com les de la plaça de Toros de Palma

La consellera de Salut assegura que "la situació de les Illes és bona, però pot empitjorar moltíssim en qüestió d'una...

Formentera podria ser la primera illa en vacunar els joves de 16 a 30 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha suggerit que a la pitiüsa menor es podria realitzar en les pròximes setmanes una campanya...

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'