X

Uns 500 detinguts a París en una nova nit de protestes contra la reforma de pensions de Macron

Va haver-hi més manifestacions, amb almenys 5.000 participants en diferents ciutats del país

22/03/2023

Uns 500 detinguts a París en una nova nit de protestes contra la reforma de pensions de Macron

Redacció

Els disturbis que s’han produït una vegada més en les protestes contra la reforma de les pensions del president francès, Emmanuel Macron, han donat lloc a mig centenar de detinguts a París aquesta passada matinada.

Les dades són de la Prefectura de Policia de París, el responsable de la qual, Laurent Núñez, ha afirmat aquest dimecres al matí, en declaracions a l’emissora France Info, que la Policia no duu a terme detencions preventives, en resposta a les acusacions de l’oposició d’esquerres, que retreu pràctiques policials intimidatòries.

Ahir vespre es va desenvolupar una concentració en la plaça de la República convocada pels sindicats, que al final va degenerar en desperfectes del mobiliari urbà i en enfrontaments amb les forces de l’ordre, que van emprar gasos lacrimògens.

Va haver-hi més manifestacions, amb almenys 5.000 persones en total, segons les prefectures (delegacions del govern), en diferents ciutats del país com Grenoble, Lilla, Rennes o Nantes. Aquest matí les protestes han continuat amb bloquejos en l’accés a una refineria prop de Bordeus, a dipòsits de carburant en Fos-sud-Mer, prop de Marsella, o al port d’aquesta mateixa ciutat del sud-est de França.

Macron concedeix aquest dimecres a les 13.00h una entrevista conjunta a dues cadenes de televisió franceses, France 2 i TF1. Serà la primera intervenció pública del president francès després d’aprovar-se la polèmica reforma, dijous passat, sense comptar amb els vots dels diputats de l’Assemblea Nacional.

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris