SOCIETAT

Milers de ciutadans de les Illes fa mesos que no reben la factura de la llum

També hi ha milers de ciutadans a qui les companyies no els passen pel banc el rebut


Milers de ciutadans de les illes es queixen perquè fa mesos i, en alguns casos fins i tot un any, que no reben la factura de la llum i tampoc no els passen el rebut pel banc. L’Associació de Consumidors Consubal a les Balears diu que aquesta situació genera indefensió i més ara que el preu de l’electricitat ha arribat a màxims històrics.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president i portaveu de Consubal a les Balears, Alfonso Rodríguez, explica que “ens hem trobat amb une tipus de problema: hi ha milers de ciutadans a qui les elèctriques els passen el rebut pel banc, però, en canvi no reben cap factura ja que les companyies al·leguen que tenen problemes informàtics per emetre-la”.

Rodríguez avisa els consumidors que “les companyies no els poden carregar de cop el consum de mesos anteriors. La factura s’ha de fraccionar i si els consumidors poden retornar la factura al banc“. Alfonso Rodríguez afirma que “aquesta situació pot ser dramàtica per a moltes famílies que tenen problemes per arribar a finals de mes”.

Les queixes relacionades amb l’encariment del preu de la llum és una de les principals consultes que els consumidors fan a Consubal. Entre les seves peticions, els afectats també demanen sobre si és millor el mercat lliure o el regulat. Les llars que tenen una potència contractada de 4,5 o 5 kilowatts hora és millor -diu Rodríguez- estar al mercat regulat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |