X

Milers de ciutadans de les Illes fa mesos que no reben la factura de la llum

També hi ha milers de ciutadans a qui les companyies no els passen pel banc el rebut

27/08/2021

Milers de ciutadans de les Illes fa mesos que no reben la factura de la llum

Carme Moreno

Milers de ciutadans de les illes es queixen perquè fa mesos i, en alguns casos fins i tot un any, que no reben la factura de la llum i tampoc no els passen el rebut pel banc. L’Associació de Consumidors Consubal a les Balears diu que aquesta situació genera indefensió i més ara que el preu de l’electricitat ha arribat a màxims històrics.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president i portaveu de Consubal a les Balears, Alfonso Rodríguez, explica que “ens hem trobat amb une tipus de problema: hi ha milers de ciutadans a qui les elèctriques els passen el rebut pel banc, però, en canvi no reben cap factura ja que les companyies al·leguen que tenen problemes informàtics per emetre-la”.

Rodríguez avisa els consumidors que “les companyies no els poden carregar de cop el consum de mesos anteriors. La factura s’ha de fraccionar i si els consumidors poden retornar la factura al banc“. Alfonso Rodríguez afirma que “aquesta situació pot ser dramàtica per a moltes famílies que tenen problemes per arribar a finals de mes”.

Les queixes relacionades amb l’encariment del preu de la llum és una de les principals consultes que els consumidors fan a Consubal. Entre les seves peticions, els afectats també demanen sobre si és millor el mercat lliure o el regulat. Les llars que tenen una potència contractada de 4,5 o 5 kilowatts hora és millor -diu Rodríguez- estar al mercat regulat.

27/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris