X

“Miliciana. Diari d’una batalla” d’IB3 Ràdio, premi Sonor en la categoria d’Innovació

La minisèrie documental de caràcter històric és el primer podcast ficcionat de la Ràdio pública de les Illes Balears

14/06/2022

“Miliciana. Diari d’una batalla” d’IB3 Ràdio, premi Sonor en la categoria d’Innovació

Neus Mercant

El primer podcast ficcionat d’IB3 Ràdio, “Miliciana. Diari d’una batalla”, ha guanyat un premi Sonor, en la primera edició d’aquest certamen de La Mira i Catalunya Ràdio, que reconeix les millors creacions sonores de 2021 i que ha rebut prop de 200 candidatures. Aquesta minisèrie documental de caràcter històric ha aconseguit el guardó en la categoria d’Innovació.

“Milicianes. Diari d’una batalla” es va estrenar a IB3 Ràdio i a la web d‘IB3 Música el mes de desembre passat i és la primera producció sorgida de la crida popular de projectes que la ràdio pública de les Illes Balears va convocar l’abril de l’any passat.

El podcast segueix les anotacions del diari d’una miliciana anònima que prengué part del desembarcament de tropes antifeixistes per alliberar Mallorca i que fou afusellada i enterrada en una fossa comuna al cementeri de Son Coletes (Manacor). Durant la narració, es poden sentir tres veus: Blanca Orell, la veu conductora, que acompanya l’oient en el procés de descobrir i entendre què va passar, Cristina Murillo, l’actriu que posa veu a la miliciana, i Maria Coll, qui s’encarrega de contextualitzar els fets. Els altres dos noms que conformen el projecte són: Tolo Albertí, director i productor de Saïm Edicions, i Judit Andreu, a càrrec del guió i la direcció artística.

Els set capítols i tota la informació sobre “Miliciana. Diari d’una batalla” es poden trobar a www.ib3musica.com, a les plataformes habituals de podcast i al seu perfil d’Instagram: @milicianadiaridunabatallaib3.

 

 

14/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris