societat

Més d’1,6 milions d’infants a Espanya viuen en llars amb violència masclista

En el 51,7% dels casos el maltractament de la mare per part de la seva parella o exparella comporta també episodis de violència contra els fills

Imatge d'arxiu. /EFE


Més d’1,68 milions de nins viuen en llars en els quals la seva mare sofreix violència masclista per part de la seva parella o exparella, segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona 2019 feta pública aquest dijous.

Les seves mares pateixen violència física, sexual, emocional, econòmica o psicològica, explica l’estudi estadístic de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. El 89,6% del total sosté que els seus fills han presenciat i escoltat aquestes agressions.

A més, en el 51,7% dels casos, el maltractament de la mare ha estat acompanyat de la violència de l’agressor contra els nins i nines.

La Delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha ressaltat en la presentació de l’enquesta que la violència sobre la dona és un problema de salut pública que afecta la salut, a la integritat física i psicològica i a la dignitat de les dones i dels menors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa