societat

Millora la situació a les residències de gent gran de les Illes: ara hi ha 15 casos positius

El passat 18 de setembre es va donar el pic més alt de casos positius durant la pandèmia als geriàtrics amb 256 usuaris contagiats


L’afectació segueix millorant a totes les illes. Ara mateix, la incidència acumulada a 14 dies és de 118 casos per cada 100.000 habitants en el conjunt de les Balears. On ha millorat molt l’afectació és a les residències de gent gran. Ara mateix hi ha 15 usuaris que són positius i tots 15 estan ingressats en hospitals.

Per trobar-ne una dada similar, ens hem de remuntar 6 mesos enrere. Era dia 20 d’agost i hi havia 10 casos positius a les residències de les illes. Ho podem considerar l’inici de la segona onada. A partir d’aquell moment els casos es disparen fins als 256 usuaris positius de dia 18 de setembre. Ha estat la punta màxima en tota la pandèmia.

A mitjans setembre és quan es comencen a intervenir les residències de gent gran. Des de llavors, la xifra de casos positius comença a davallar i s’experimenta un altre repunt a principis de desembre, coincidint amb l’inici de la tercera onada. Aquesta tercera onada, en contagis, ha estat manco virulenta que la primera i la segona.

Avui, després de prop d’una setmana sense morts a les residències, n’han comunicat una, a la Bonanova que es va produir la setmana passada. Amb tot, ja són 259 els usuaris de residències que han mort per covid.

Fa més d’un mes que a la Llar d’ancians de Palma, on han surat la malaltia una trentena d’usuaris i 60 professionals, no s’hi detecta un nou contagi. Algunes residents diuen ara que la vacuna els ha tornat l’alegria, la llibertat i la tranquil·litat de sentir-se, asseguren, protegides. De fet les hem trobat aquí perquè plovia. D’altra manera, avisen, ja serien voltant per Ciutat. Totes menys una, a qui la por encara la supera una mica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Exhibicionisme i proposicions sexuals: les cambreres de pisos, contra la normalització de l’assetjament a la feina

Insten els hotels a canviar els protocols per prevenir casos. Per exemple, demanen poder dur el telèfon mòbil o tenir...

8M 2021, actes adaptas a la pandèmia

No hi haurà manifestacions multitudinàries

La pandemia fa devallar la natalitat en un 20%

Només a la primera onada de la pandèmia 10 mil tractaments de fertilitat van quedar aturats a Espanya