espanya

Catalá considera que no ha de ser “ni cec ni mut” i sí alertar d’anomalies en la Justícia

El ministre de Justícia respon després que jutges i fiscals demanessin la seva dimissió: "Jo no participaré en jocs d'hipocresia"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu.


El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha considerat que davant el debat que s’ha produït després de la sentència de La Manada no ha de ser “cec, sord i mut”, i ha insistit que la seva obligació és “alertar” de les anomalies que poden succeir en el funcionament de la Justícia perquè el Poder Judicial actuï.

Catalá s’ha pronunciat així en declaracions a El País després que les set associacions de jutges i fiscals demanessin en bloc aquest dilluns la seva dimissió per haver insinuat que el magistrat que va emetre el vot particular, Ricardo Javier González, “té algun problema singular” que “tots” saben i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) “hauria d’haver actuat preventivament” contra ell.

“És la meva obligació demanar al Consell que actuï perquè jo no participaré en jocs d’hipocresia i les dades sobre aquest magistrat les tenen ells; jo no tinc detalls però sí sé el que m’han contat amb molta preocupació els seus companys”, recalca Catalá.

“Per què no puc participar en aquest debat que s’ha produït després de la sentència per l’agressió a una jove quan jo formo part d’aquest sector? Jo no haig de ser cec, sord i mut”, ha assenyalat el ministre, que ha afegit: “Per què els jutges de les associacions poden opinar sobre aquesta i altres sentències i se’m nega a mi aquest dret”.

Catalá ha advocat per la independència judicial i ha defensat la bona tasca de la immensa majoria dels jutges: “El respecte absolut que tinc a la independència judicial no vol dir que jo no pugui parlar sobre el funcionament de la Justícia”, ha dit.

A més, ha recordat que entre les multitudinàries manifestacions que es van produir dijous passat per tot l’Estat després de conèixer-se la sentència que condemna a cadascun dels cinc membres de La Manada a 9 anys de presó per abús sexual i no per violació, la de Madrid es va dirigir a la porta del Ministeri de Justícia “i no del Consell”.

“Jo compleixo amb la meva obligació i estic en la reforma del Codi Penal; el Consell General del Poder Judicial hauria de garantir la capacitat i capacitació dels jutges”, ha asseverat Catalá.

El Poder Judicial va apel·lar dilluns a la moderació, la mesura i la prudència dels responsables públics per evitar la utilització política de la Justícia, així com el qüestionament dels jutges.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l'advocat d'Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís...

Madrid ampliarà a partir de dilluns les àrees amb mobilitat restringida

Avui les forces de seguretat comencen a sancionar els que infringeixen les restriccions, però les sancions no tendran vigència fins...

Un home de 58 anys mata el seu germà a Sigüeiro (la Corunya) i confessa els fets

La Guàrdia Civil l'ha detingut després de trobar el cos de la víctima