X

Miquel Martorell serà el nou director del Teatre Principal de Palma

En la pròxima reunió del Patronat, el 4 d'abril, el ratificarà després de ser el candidat amb una major puntuació, també pel fet d'haver estat 30 anys en el Principal

27/03/2024

Miquel Martorell serà el nou director del Teatre Principal de Palma

El Teatre Principal de Palma ja compta amb el nom del nou director gerent de l’espai cultural del Consell de Mallorca. Miquel Martorell, actual cap de l’àrea de Producció del Principal, ha estat triat per ser el director. La propera reunió del Patronat, el 4 d’abril, el ratificarà després de la seva tria com a director gerent. Va ser el candidat que va presentar una major puntuació, també pel fet d’haver estat molts anys dins el Teatre. De fet, ha estat més de 30 anys vinculat al Principal, des de l’any 1993. Ha estat coordinador dels cors filials, coordinador de producció musical i actualment és el cap de l’àrea de producció i cors. També és membre de l’acadèmia d’arts escèniques.

Martorell neix a Palma l’any 1982. És gestor cultural i dissenyador. Diplomat en Disseny a l’Escola EDAA i en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya. També està titulat com a Màster en Gestió Cultural i en Direcció d’Organitzacions. A més de la seva carrera professional d’uns 30 anys al Teatre Principal, on ha treballat amb cantants, actors i creadors de prestigi internacional en múltiples formats i disciplines, també ha treballat com a dissenyador de vestuari, espai escènic i altres en múltiples títols i espais. Paral·lelament col·labora en diferents projectes empresarials i de gestió.

A més, col·labora o ha col·laborat com a investigador en l’Anuari Teatral de les Illes Balears, que realitza la UIB i amb diferents publicacions i entitats socioculturals. Ha impartit classes i seminaris sobre producció d’espectacles en l’IES Puerta Bonita de Madrid, el certamen Comunicarte, el màster AIDO José Collado i a l’Escola Complutense d’Estiu de la Universitat Complutense de Madrid. És president de l’Associació de professionals de la gestió cultural de les Balears, alumne col·laborador de la UOC, membre de l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Espanya i col·labora activament amb les institucions culturals de les Illes.

Pel que fa a la Comissió Avaluadora per triar la nova direcció, cal destacar que ha estat formada per tres membres designats per les institucions i dos membres del sector de les arts escèniques i que tots han estat d’acord amb la proposta. Concretament, els designats per les institucions varen ser Fernando Gómez de la Cuesta, comissari independent, crític i gestor de projectes d’arts plàstiques; Guillem Ginard, polític amb molta experiència al sector cultural, i Tomeu Riera, empleat públic de carrera i quatre anys administrador de la Simfònica. Pel que fa al sector, els membres de la Comissió Avaluadora han estat Joan Fullana, dramaturg i director d’escena, i Marta Barceló, dramaturga i actriu.

27/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris