política

Mir assegura que el 46,5% de les depuradores reben aigua del clavegueram que incompleix la normativa

El conseller de Medi Ambient demana als ajuntaments que s'impliquin en la gestió d'aigües residuals

Mir+assegura+que+el+46%2C5%25+de+les+depuradores+reben+aigua+del+clavegueram+que+incompleix+la+normativa

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha demanat als ajuntaments que s’impliquin en la gestió d’aigües residuals i formalitzar entre les administracions el Pacte de l’Aigua. Així ho ha dit el conseller, en una compareixença al Parlament aquest dimecres, a petició seva.

Mir ha explicat que de les 79 depuradores que gestiona Abaqua, 8 no compleixen la normativa de qualitat de l’aigua que hi surt. I altres 40 depuradores reben aigua (el 46,5%) residual procedents del clavegueram, que és competència dels ajuntaments, supera els llindars legals i dificulta la capacitat del funcionament correcte de les depuradores. Aquest problema és especialment manifest a l’illa d’Eivissa, on el 82% de les depuradores reben aigua residual municipal que supera els llindars legals. A Mallorca (43%) i Menorca (58%) aquesta problemàtica és menys generalitzada, però no menys important.

El conseller ha demanat “potenciar la corresponsabilitat” dels ajuntaments i impulsar polítiques “amb l’objectiu comú de revertir totes aquelles situacions que, en matèria de depuració i sanejament, mereixin ser revertides”.

El PP ha demanat que la Conselleria traspassi el cànon de l’aigua, que enguany acaba la concessió, als consells insulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia

Marga Prohens presenta 3588 avals per optar a la presidència del PP

La candidata popular ha presentat els suports recaptats a les 11h del matí

Prohens recull a Campos els avals per a la seva candidatura

Qui encara és precandidata del PP acusa Armengol de no afavorir la salut ni l'economia. També critica la llei antifrau...