política

Mir assegura que el 46,5% de les depuradores reben aigua del clavegueram que incompleix la normativa

El conseller de Medi Ambient demana als ajuntaments que s'impliquin en la gestió d'aigües residuals

Mir+assegura+que+el+46%2C5%25+de+les+depuradores+reben+aigua+del+clavegueram+que+incompleix+la+normativa

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha demanat als ajuntaments que s’impliquin en la gestió d’aigües residuals i formalitzar entre les administracions el Pacte de l’Aigua. Així ho ha dit el conseller, en una compareixença al Parlament aquest dimecres, a petició seva.

Mir ha explicat que de les 79 depuradores que gestiona Abaqua, 8 no compleixen la normativa de qualitat de l’aigua que hi surt. I altres 40 depuradores reben aigua (el 46,5%) residual procedents del clavegueram, que és competència dels ajuntaments, supera els llindars legals i dificulta la capacitat del funcionament correcte de les depuradores. Aquest problema és especialment manifest a l’illa d’Eivissa, on el 82% de les depuradores reben aigua residual municipal que supera els llindars legals. A Mallorca (43%) i Menorca (58%) aquesta problemàtica és menys generalitzada, però no menys important.

El conseller ha demanat “potenciar la corresponsabilitat” dels ajuntaments i impulsar polítiques “amb l’objectiu comú de revertir totes aquelles situacions que, en matèria de depuració i sanejament, mereixin ser revertides”.

El PP ha demanat que la Conselleria traspassi el cànon de l’aigua, que enguany acaba la concessió, als consells insulars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més per Mallorca demana la compareixença d’Aina Calvo

Segons els ecosobiranistes, l'executiu central ha de donar explicacions pel maltractament

Canvi de batlia a Maria de la Salut

Els dos grups es repartiran la batlia: fins el setembre de 2022 ho serà Bernat Quetglas i els darrers 9 mesos de legislatura, ho serà Jaume Ferriol, del PP

El Govern no va complir amb la regla de despesa de 2018

L'informe de la Sindicatura de Comptes així ho constata

El Partit Socialista defensa que els pressupostos de l’Estat són positius per a les Illes

El Partit Popular critica que l'executiu central només ha pressupostat 2 milions dels 237 pendents per carreteres de Mallorca