X

“Miró, 1983”: una “càpsula del temps” del moment en què va morir l’artista

La Fundació Joan Miró inaugura una gran exposició amb obres de la seva darrera etapa creativa

20/03/2024

“Miró, 1983”: una “càpsula del temps” del moment en què va morir l’artista

Joan Miró no es va aturar mai de crear i experimentar. I això es fa evident en les obres que va fer a partir dels anys 70. La Fundació Miró inaugura aquest dijous 21 de març “Miró, 1983,” un títol que fa referència a l’any de la seva mort. És una exposició amb escultures, gravats, ceràmiques i pintures úniques d’aquesta darrera època. Moltes d’elles, inacabades.

“L’exposició vol presentar una espècie de càpsula del temps del moment en què Miró desapareix i tot el que queda a l’estudi“, explica el comissari Enrique Juncosa. És per això que hi ha moltes pintures per acabar. És el més conegut de la fundació. Però també hi ha una col·lecció important de gravats, ceràmiques, escultures…

De les 2.500 obres del fons de la col·lecció, se’n mostren 140. Encapçala la mostra la pintura més important de tot el fons de la Fundació Miró Mallorca: “Personnage, oiseaux”, del 1976. Està feta amb oli damunt paper de vidre i té trossos de fusta i claus. “Va mantenir l’afany experimentador fins al final. Hi ha obres molt radicals dels anys 70 i fins al 81, que va estar en actiu”.

20/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris