economia

Mitjans alemanys donen per fet que Balears quedarà inclosa dins la recomanació de zona de risc per coronavirus

D'Espanya, només Canàries quedarà exclosa d'aquesta declaració, que encara no s'ha confirmat oficialment

La portada digital de Bild d'aquest divendres.


Mitjans alemanys donen per fet que Balears quedarà inclosa dins la recomanació d’Alemanya de zona de risc per coronavirus. D’Espanya, només Canàries quedarà exclosa d’aquesta declaració, que encara no s’ha confirmat oficialment. Der Spiegel i Bild, per exemple, obren les seves portades digitals amb la notícia: “Mallorca és ara una zona de risc”.

De fet, la portaveu del Ministeri alemany d’Afers exteriors, Maria Adebahr, ha assegurat avui en una roda de premsa rutinària que hi ha un procés “en marxa” per avaluar si cal incloure les Balears en el grup en el qual ja estan les comunitats autònomes de Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Madrid. El Ministeri d’Exteriors ho analitza sobre la base d’una sèrie de “criteris” la valoració de les diferents regions en relació al risc lligat a la pandèmia de coronavirus, ha explicat.

Un d’aqueixos criteris és l’estadístic, que aporta l’Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència a Alemanya. Si se superen els 50 casos nous per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, el centre inclou a la regió en la llista de zones de risc, on es troben uns 130 països.

Al costat de les cinc comunitats autònomes esmentades, en la llista estan incloses també diverses regions de Bèlgica, Romania i Bulgària, a més de Luxemburg, en el que concerneix territori de la Unió Europea (UE).

La resta de regions de risc són tercers països, com Turquia i part dels Balcans, així com Rússia, els Estats Units, àmplies zones d’Àfrica, Àsia i Oceania.

Les Illes Balears han superat la marca establida pel RKI. Segons les seves xifres oficials, en els últims dies s’han registrat en l’arxipèlag 66,81 casos per cada 100.000 habitants.

El RKI va indicar en declaracions a Efe que només actualitza públicament la seva llista una vegada que el Govern alemany ha decidit la seva valoració de les regions afectades.

Les Illes Balears -amb Mallorca al capdavant- són el destí favorit dels alemanys a Espanya (seguides per Canàries, Andalusia i Catalunya) i Espanya és el primer destí vacacional internacional dels alemanys, per davant de Turquia, Itàlia i Àustria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

FEHM i ACH valoren positivament els pressupots generals

El Govern central destina 100 milions d'euros en els pròxims tres anys al turisme

Alaior comença a atorgar llicències a la segona fase del polígon industrial després de 10 anys

S'ha trobat una fórmula provisional per aturar la fugida d'empresari

Les Illes rebran 100 milions d’euros de fons europeus específics pel turisme

Els primers 20 milions ja estan inclosos en els Pressuposts Generals de l'Estat

TaPalma se celebrarà el 23 de novembre

El batle de Palma convida als ciutadans a gaudir d'aquesta cita gastronòmica