X

El Govern estudia prorrogar els descomptes al transport públic quan acabin les subvencions estatals

El conseller de Mobilitat, Josep Marí, ha explicat que s'està estudiant pressupostar en els pròxims comptes autonòmics una partida de subvencions al transport públic si la inflació continua al gener

21/09/2022

El Govern estudia prorrogar els descomptes al transport públic quan acabin les subvencions estatals

Redacció

“Tenim qualque cosa contemplada i ho estam valorant de cara als pressupostos per l’any que ve”, ha afirmat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, a la pregunta de si es prorrogaran els descomptes en les tarifes del transport públic si la inflació no s’ha alleugerit al desembre. “Per ventura no serà gratuït com ara ni amb els nivells de descompte actuals, però la rebaixa seguiria fent més atractiva la utilització del transport col·lectiu que el transport privat”, ha dit el polític eivissenc en una entrevista al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

La subvenció del transport coberta amb doblers públics estatals té una vigència de quatre mesos, a partir de l’1 de setembre, i segons el Govern, només en els primers quinze dies, ja va suposar un estalvi de 300.000 euros d’estalvi pels usuaris quant al servei de ferrocarril i un 38% més de passatgers de tren i autobús interurbà a Mallorca. El 14 de setembre es va assolir un rècord de 30.000 usuaris de tren i metro en un sol dia.

Amb tot, el departament del Govern sosté que és la feina dels darrers anys, amb l’increment de freqüències i línies, l’estímul de fons per l’augment de passatgers (40% respecte del 2019) que ara s’ha vist reforçat. I encara s’anuncia més: “Volem ampliar els tallers de Son Rullan per fer més via en les reparacions i estam esperant cinc unitats més de tren que seran de quatre vagons i no de tres com ara”, ha declarat Marí. El conseller també ha informat que “està en marxa” l’ampliació de la plantilla de Serveis Ferroviaris de Mallorca i que tot plegat hauria de donar la possibilitat que els darrers tren fessin el darrer viatge del dia més tard. “És una aspiració històrica, com també ho és la petició dels usuaris al respecte – s’admet- però amb els mitjans materials actuals estam molt al límit”.

Amb motiu del Dia Europeu sense Cotxes, demà dijous el transport públic “de tren i metro” serà gratuït per tothom (portes obertes) es tengui o no targeta Intermodal, ha dit el titular de Mobilitat.

21/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris