X

Moció de censura al consistori de Maria de la Salut

PP i X Maria, els grups de l'oposició presentaran aviat la moció al ple i conformaran un govern amb majoria estable

02/09/2020

Moció de censura al consistori de Maria de la Salut

Maria Antònia Buades

El PP i el grup d’esquerres “Per Maria“, fins ara a l’oposició del consistori de Maria de la Salut, s’uneixen per presentar una moció de censura. Les desavinences en l’aprovació dels pressuposts municipals i la manca d’iniciatives per part de l’equip de Govern ha motivat els grups de l’oposició a fer valer la seva majoria. El batle, Biel Mas, que governa en minoria gràcies a un pacte entre El PI i el PSIB-PSOE, atribueix la maniobra a interessos partidistes.

El cap de llista de la coalició entre dretes i esquerres serà Bernat Quetglas. La manca de consens i transparència, que denuncien els grups de l’oposició, és el que ha motivat la iniciativa de la Moció. No s’han pogut aprovar els pressuposts, i tant PP com X Maria, denuncien injustificades les retallades en les partides pressupostàries de festes i neteja viària. A més, els comptes municipals no estan sanajats, segons el Partit Popula.

Perquè la moció tingui lloc, s’han hagut de fer canvis entre les files dels partits que volen entrar. El fins ara portaveu de “Per Maria”, l’exbatle nacionalista, Guillem Jordà, que ha militat sempre amb el partit de Més, es retira de la primera línia per donar pas a noves generacions. Assegura que un pacte entre dretes i esquerres no és natural, però confia i dóna suport a la coalició que es vol dur a terme. Amb tot, però confien que la coalició funcioni en l’àmbit municipal i defensen, que “els interessos dels ciutadans de Maria, no entenen de colors ni de dreta i esquerra”, tal com ha dit el portaveu del PP, Jaume Ferriol.

Per la seva part, el batle d’El Pi, Biel Mas, està ben tranquil per la tasca feta fins ara, i tot i que preveien un canvi com aquest, ho atribueix a interessos partidistes

02/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris