política

Ajornen projectes de l’ITS a Mallorca per valor de 30,5 milions per mor de la crisi sanitària

Entre ells, la perllongació del metro fins al Parc Bit o el centre d'interpretació al Parc Natural Es Trenc Salobrar

Ajornen+projectes+de+l%27ITS+a+Mallorca+per+valor+de+30%2C5+milions+per+mor+de+la+crisi+sanit%C3%A0ria

El Govern ha modificat els projectes finançats amb l’Impost de Turisme Sostenible per al 2020-2021 a Mallorca per mor de la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Aquests tindran un pressupost de 123,5 milions, de manera que quedarien aparcats altres projectes que estaven previstos, que tenen un valor de 30,5 milions i que es preveu que es reprenguin quan la situació econòmica i social s’hagi estabilitzat.

El conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila; i el president de la FELIB, Antoni Salas, han explicat aquest divendres quins projectes es duran a terme en aquest període. Segons han dit, els eixos a l’hora de prioritzar són: habitatge, aigua, cultura, educació i medi ambient.

“Tots els projectes que teníem previst finançar amb els fons de l’ITS són importants per a les nostres Illes”, ha dit Pons, “però la excepcionalitat del context actual ens obliga a esglaonar la seva execució“.

Els projectes que s’executaran i els que es posposen

Entre els que es mantenen, hi ha projectes com el centre d’interpretació de la Serra de Tramuntana a Raixa, la reforma de Ses Porqueres de Galatzó; la rehabilitació de les Torres del Temple, dels camins del bosc de Bellver i del velòdrom, tots ells a Palma; promocions d’HPO a Palma, Inca, Calvià, Son Servera, Vilafranca i Manacor; el de conducció de Maria de la Salut a Petra, i l’ampliació i millora del tractament de la nova EDAR a Inca; el Centre d’investigació i documentació del patrimoni arqueològic de Son Fornés, i el projecte de restauració del patrimoni històric i cultural del Castell de Cabrera; la creació del Centre d’FP per a l’ocupació nàutica i la de reforma de l’Alberg de la Victòria (Alcúdia).

D’altra banda, es posposen l’ampliació del metro fins al Parc Bit o el centre d’interpretació al Parc Natural Es Trenc Salobrar, entre d’altres. Antoni Salas, en aquest sentit, ha manifestat “la comprensió” dels batles però ha manifestat que la Felib i els ajuntaments “confien en el compromís del Govern que aquests projectes no es descarten ni s’aturen sinó que s’ajornen”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions

El Govern aprova la congelació de la promesa pujada del 2% a 34.000 funcionaris per estalviar 39 milions

La consellera Isabel Castro assegura que aquesta mesura permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis...