societat

El Govern compra 9.000 vacunes més de grip després que s’acabassin les dosis previstes per enguany

Per als metges de família, l'increment de les xifres de vacunació és un bon senyal, atès que les Balears eren la segona comunitat autònoma amb menor taxa de vacunació entre la tercera edat

El+Govern+compra+9.000+vacunes+m%C3%A9s+de+grip+despr%C3%A9s+que+s%27acabassin+les+dosis+previstes+per+enguany

Molts centres de salut de les Balears han quedat sense vacunes de la grip, tot i que encara queda una setmana per acabar la campanya de vacunació. Alguns centres no en tenen des de fa dues setmanes. Per pal·liar-ho, el Govern ha comprat 9.000 vacunes més que es començaran a distribuir a principis de la setmana que ve entre els grups de risc.

L’any passat es posaren el vaccí de la grip unes 115.000 persones. Enguany, la Conselleria de Salut n’ha comprat gairebé 30.000 més, unes 144.000. Però no han estan suficients per cobrir la demanda. Per això, en varen adquirir 4.500 més. Com que tampoc no han bastat, han hagut de sol·licitar una tercera remesa.

Per als metges de família, l’increment de les xifres de vacunació és un bon senyal, atès que les Balears eren la segona comunitat autònoma amb menor taxa de vacunació entre la tercera edat.

De moment, Salut assegura que la incidència de la grip és baixa, però cal recordar que la malaltia pot tenir conseqüències fatals. L’any passat, només a les illes unes 200 persones van morir a conseqüència de la grip.

Els grups de risc, com ara els majors de 65 anys i els malalts crònics, rebran un SMS quan torni a haver-hi vacunes per recordar-los que vagin al centre de salut.


La campanya de la grip a Menorca, camí de superar els registres de l’any passat
Els farmacèutics informen de la importància de vacunar-se contra la grip

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El TSJB anul·la el decret llei del govern del nivell de català a la sanitat pública

El decret permetia a tots els aspirants ser admesos als processos públics de selecció, independentment del seu neu nivell

Muro celebra les Beneïdes de Sant Antoni

Hi han desfilat animals de tot tipus

Menorca reivindica la seva identitat a una multitudinària Processó dels Tres Tocs

D'aquesta manera es representa cada any l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, capital de la...

El regatista Damià Borrás i Mans Unides guanyen els premis Protagonistes de la Vida Menorquina

La gala ret homenatge pòstum al tècnic d'emergències, Pedro Marquès