política

Molts projectes del Govern estan pendents de la investidura de Pedro Sánchez que podria desbloquejar-los

La segona fase del REIB o el conveni de carreteres són alguns dels temes que depenen de Madrid

Molts+projectes+del+Govern+estan+pendents+de+la+investidura+de+Pedro+S%C3%A1nchez+que+podria+desbloquejar-los

Tot Espanya mira demà cap al Congrés dels Diputats, on s’inicia el debat d’investidura de Pedro Sánchez. A les Balears estam també ben pendents, perquè algunes partides dels comptes del Govern encara es troben a l’aire. El desbloqueig i l’arribada de centenars de milions d’euros a les Illes, depèn de Madrid.

Pedro Sánchez i Francina Armengol somrients i en plena sintonia. Aquesta imatge és la que el Govern de les Illes desitja que es torni a produir ben aviat, perquè, ara mateix, el Govern té un forat de 180 milions als comptes, fruit de no haver-se aprovat el pressupost estatal i que arribi manco doblers del sistema de finançament i de l’IVA. Això s’hi
han d’afegir centenars de milions més per diverses partides bloquejades a Madrid per mor d’haver-hi diversos desacords i no poden renegociar perquè ja fa mesos que hi ha un Govern en funcions.

El Govern feia comptes tenir ja els 180 milions d’euros pendents de rebre de Madrid del Conveni de Carreteres, promesos pel popular Cristóbal Montoro, i posteriorment, aparaulats amb el govern socialista. Però que mai han arribat. Si Pedro Sánchez torna a ser president, el Govern balearels tornarà a reclamar.

El mateix que farà amb 120 milions pressupostats per dues depuradores a Mallorca, al Coll d’en Rabassa i Can Picafort. Un conveni al 2009 comprometia Madrid a finançar-les, però el govern socialista ja amb Pedro Sánchez va fer marxa enrere.

A tot això, hi hem de sumar que el pressupost de l’Estat inicialment aprovat situava la inversió estatal en 152 milions d’euros, molt lluny de la mitjana estatal promesa, 261. És a dir, Balears té un desajustament de 109 milions d’euros.

Dos apunts més que sumar als 180 milions de forat i els 400 milions reclamats: Estàn pendents 343 milions d’un conveni ferroviari de fa una dècada i havia de finançar, entre d’altres, l’arribada del tren a Artà. I també queda pendent el desenvolupament de la segona fase del REIB, aparaulada per Sánchez i aturada per les eleccions. Un paquet de mesures fiscals valorades en 270 milions anuals i que, igual que altres qüestions com Son Busquets, per exemple, depèn del nou Govern que es formi a Madrid.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris