X

Montsé Tomé posa entre l’espasa i la paret les jugadores de la selecció espanyola

Bona part del grup ha reaccionat amb un comunicat, ben entrada la nit, que han publicat a les seves xarxes socials. Estudien les conseqüències legals a què els exposa la RFEF en incloure-les a una llista en què havien demanat no ser-hi incloses

18/09/2023

Montsé Tomé posa entre l’espasa i la paret les jugadores de la selecció espanyola

Redacció

Montse Tomé ha començat la seva etapa com a seleccionadora d’Espanya amb molta polèmica. La tècnica ha donat aquest dilluns la seva convocatòria per als partits de la Lliga de les Nacions davant Suècia i Suïssa i la llista està plena de sorpreses. Tomé ha citat 23 jugadores aquest dimarts a Las Rozas i, moltes d’elles, havien demanat no ser convocades. És el cas de bona part de la plantilla campiona del món, de la qual formen part les mallorquines Mariona Caldentey i Cata Coll. També entra a la llista de manera sorprenent Patri Guijarro. La palmesana i Mapi León varen ser absències destacades al Mundial per la seva negativa a jugar per a Jorge Vilda. “Començam de zero i tenim ganes de tenir aquestes jugadores”, ha expressat la seleccionadora sobre aquesta qüestió.

No ha citat, en canvi, Jenni Hermoso, a qui Montse Tomé ha deixat fora de la convocatòria. “Ho hem fet per protegir-la, comptam amb ella i té el meu suport”.

La nova entrenadora assegura que cap jugadora li ha demanat no ser convocada, però no deixa clar si les jugadores estan d’acord amb la convocatòria. “Confii que les jugadores són professionals. Jugar a la selecció és un privilegi i segur que vendran”. Així, Tomé deixava les jugadores convocades entre l’espasa i la paret.

La reacció de les jugadores

En forma de comunicat, bona part de les jugadores convocades han contestat la nova seleccionadora. Hores després de donar a conèixer la llista, la mallorquina Cata Coll era la primera a publicar a les xarxes socials el comunicat consensuat entre les jugadores, que també han compartit Patri Guijarro i Mariona Caldentey. En aquest comunicat expliquen que els motius per no ser convocades de manera justificada continuen vigents. Diuen que la convocatòria no s’ha fet dins el termini i en la forma escaient, segons el reglament de la FIFA; i lamenten la situació en què els ha posat la federació.

Si les jugadores no acudeixen a la cridada de la selecció, s’enfronten a una sanció d’entre 3.000 i 30.000 euros i a una suspensió de la llicència federativa que les pot deixar entre dos i quinze anys sense jugar a futbol.

Jenni Hermoso

També ha contestat a la seleccionadora via xarxes socials Jenni Hermoso. La jugadora que va rebre la besada no consentida de Rubiales llança un interrogant després de la seva no presència a la llista i de l’argumentació de la seleccionadora Montse Tomé en què assegurava que ho havia fet per “protegir-la”; “Protegirme de què?” es demana Jenni Hermoso. En aquest mateix text, Hermoso assegura que la llista és una estratègia per manipular i dividir el grup. Hermoso mostra el seu suport total a les seves companyes i lamenta l’actitud de la Federació.

Així les coses, avui a les 11.30 les jugadores estan citades a las Rozas. Divendres, la selecció s’enfronta a Suècia en partit de la Nations League.

 

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris