mallorca

Mor Antoni Fontanet, l’empresari centenari mallorquí que va evitar entrar al sector turístic

El felanitxer va ser un empresari autodidacta i vinculat al món agrari que creà un imperi empresarial a partir dels pinsos, les farines i el cafè


Ha mort als 101 anys, Antoni Fontanet, un home de negocis mallorquí, propietari de Cafè Rico, Harinas de Mallorca i Pienso Piema, així com d’altres empreses de producció i transformació del sector agrícola i ramader.

Multumillonari i discret fou un dels mecenes del barco del rei el ‘Fortuna’. També fou patró i donant de la fundació Illes Balears que crea el president Gabriel Cañellas.

La fortuna de Fontanet, una de les primeres de Mallorca, nasqué amb comerç de necessitat i de l’estraperlo i el contraban de tabac i cafè a mitjans del segle XX.

Tengué una naviliera i el monopoli cimenter de Mallorca. Multiplicà el seu patrimoni i capital -no evaluat- amb la compra venda i urbanització de finques. Ho confesà a IB3 en una de les poques entrevistes d’aquest home quasi desconegut, que estava casat i no tenia fills.

Antoni Fontanet Obrador, felanitxer, d’origen pagès, germà de nou, des de jove participà en els negocis d’urbanització de zones de Palma i del litoral amb homes de confiança de la família March, de s’Avall. Ell deia que Joan March Ordines era ‘quefe’. Mai no invertí en els sector hoteler, al qui servia cafè, pa, ous, carn i productes lactis.

Va participar en la creació de l’associació d’industrials ASIMA el 1964, però va evitar el sector turístic. Sempre va dir que ell, del que sabia, era del camp.

Per mor de la pandèmia, la família Fontanet ha decidit no celebrar, de moment, cap cerimònia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

L’autòpsia del mort en l’incendi al Carnatge desvelarà la seva identitat i si va ser un homicidi o un accident

La mala combustió d'una estufa podria ser-ne la causa però no es descarta cap hipòtesi

Autoritat Portuària resol els concursos per a la gestió dels bars als fars d’Artrutx, de Formentor i la Mola

Tots tres, reconeguts per estar ubicats a zones d'alt valor paisatgístic canviaran de cara aquest estiu

Comencen les obres d’una rotonda per accedir a Raixa

Un projecte de gairebé 800.000 euros que té l'objectiu de disminuir la sinistralitat i augmentar la seguretat dels usuaris de la carretera de Palma a Sóller

Ensurt a un kebab de Palma després de calar-se foc una fregidora

No s'han produït danys personals ni tampoc s'ha afectat l'estructura de l'edifici