X

Mor el compositor Pablo Herrero, autor de cançons com ‘Libertad sin ira’ i ‘Como una ola’

El lletrista tenia registrades gairebé 800 obres en la SGAE, de la qual va ser vicepresident

06/12/2023

Mor el compositor Pablo Herrero, autor de cançons com ‘Libertad sin ira’ i ‘Como una ola’

El compositor i lletrista Pablo Herrero coautor de cançons espanyols molt conegudes com a ‘Libertad sin ira’, ‘Como una ola’, ‘Eva María’ o ‘Un beso y una flor’ ha mort aquest dimarts als 81 anys, segons ha informat la SGAE, entitat de la qual va ser vicepresident i en la qual tenia registrades gairebé 800 obres.

Pablo Herrero va ser autor d'”un repertori essencial de la música espanyola” i deixa un “imprescindible llegat”, ha indicat la SGAE en un missatge en la xarxa social X, en què recorda que va formar part del grup Los Relámpagos juntament amb el seu “inseparable” José Luis Armenteros, finat el 2016.

“Paradigma de l’autor” i després d’integrar Los Relámpagos, es va dedicar a escriure “per a altres grans artistes que van fer populars les seves cançons”, indica l’entitat de gestió, de la qual va ser soci des de 1963.

Entre 1965 i 1968 Herrero i Armenteros van integrar el grup Los Relámpagos, que van deixar per a produir i compondre per a altres artistes en una productora anomenada Mecenas, on van crear algunes de les cançons més conegudes a Espanya en la segona meitat del segle XX i es van convertir en l’equip de composició i producció més important del moment.

Són seus títols com a ‘Libre’ o ‘Un beso y una flor’, de Nino Bravo; ‘Cuéntame’, ‘Eva María’ o ‘La fiesta de Blas’, de Fórmula V; ‘Como una ola’, de Rocío Jurado; ‘Latino’, de Francisco; o ‘Libertad sin ira’, de Jarcha. També van ser autors de la cançó ‘Venezuela’, que es va convertir en gairebé un himne per al poble veneçolà, versionat per diversos artistes.

06/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris